Aalesund får nesten 20 millioner for Leke James

Leke James-salget til Kina betyr penger i kassa for AaFK. Overgangsummen ligger på over 19 millioner kroner.

SOLGT: Leke James forlater Aalesund og er klar for kinesisk fotball.

Etter det Sunnmørsposten erfarer betaler Beijing Enterprises Group F.C to millioner euro for Leke James. Det tilsvarer 19,3 millioner norske kroner etter dagens valutakurs.

Les også

Aalesund selger Leke James til Kina

Dessuten har Aalesund sikret seg en avtale som gjør at 15 prosent av en eventuell neste overgangssum skal tilfalle AaFK.

SOLGT: Leke James skal spille i Kina de tre neste sesongene.

Henrik Hoff vil ikke uttale seg mye om overgangssummen — annet enn å slå fast at det dreier seg om "veldig mye penger".- Det jeg kan si er at jeg synes dette er en god avtale for oss. Vi skulle gjerne beholdt Leke, men han ønsket dette veldig sterkt. Det er mye penger involvert og derfor valgte vi å akseptere dette budet, sier AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff.

— Alternativet hadde vært å beholde Leke ett år til med all den usikkerheten det ville medført. Dette salget gjør i stedet at vi får penger inn i systemet nå som vi igjen kan bruke til å investere i nye prosjekt, sier Hoff.

Skal deles med investorene

Leke James har vært med i en såkalt Tangopool, som gjør at AaFK-investorene har krav på store deler av overgangssummen. I tillegg har Leke James moderklubb krav på en viss prosentandel.

— De fleste kjenner til at noe går til AaFK og noe til investorene. Samtidig så håper vi at vi nå finner løsninger og prosjekter som gjør at investorene vil investere disse pengene videre. Investorene har vært helt suverene med oss tidligere og det håper jeg de vil være i framtida også. Vi er avhengige av dem, sier Henrik Hoff.

Aalesund har vært klare på at Leke James - og Henrik Bjørdal som allerede har forsvunnet - skal erstattes. Nå fortsetter jakten for fullt. Drømmen er å ha to spillere på plass innen avreise til Malta onsdag.

— Vi jobber med det og har konkrete spillere vi ønsker inn. Så får vi se om vi får det til, sier Henrik Hoff.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk