Fotball

Nok en seier for Sandnes Ulf

<p>Har vunnet åtte av de ni siste.</p>

FotballLa Manga 201121.03.2011Asker v Sandnes Ulf 2:0Foto: Morten Olsen, DigitalsportUlrik Arneberg - AskerAksel Berget Skjølsvik - Sandnes Ulf
  • Bernhard Veland

Sandnes Ulf-NIL Trysil 1-0:

Etter tapet for Hødd 29. mai, har Sandnes Ulf spilt ni kamper. Åtte har endt med seier, den siste endte uavgjort. Etter seieren mot bunnlaget Nybergsund-Trysil onsdag, har de lyseblå bare to poeng opp til ledende Ranheim, et lag de for øvrig møter på hjemmebane til helgen.

— Om de ble spilt lave eller la seg lavt er vanskelig å si, men vi skapte sjanse på sjanse, sier Sandnes Ulf-treneren etter 1-0 mot Nybergsund-Trysil, en seier som burde vært større.

— Nå skal vi ta med oss denne gode opplevelsen inn mot Ranheim-kampen, sier Andersen.

Sandnes Ulf var stinne av selvtillit etter poengfangsten i sommer, mens Nybergsund-Trysil kom fra en 4-0-seier mot Hedmark-rival HamKam i helgen.

Allerede i det 4. spilleminutt fikk hjemmelaget en stor sjanse da Steinthor Thorsteinsson spilte Morten Eriksen fri. Men Eriksen, som har slitt med småskader den siste tiden, avsluttet dårlig alene med keeper Yngve Sandbuløkken.

Etter 14 minutter avsluttet Fredrik Torsteinbø innenfor 16-meteren, men skuddet gikk via en Nybergsund-spiller og inn til keeper.

Like etter fikk bortelaget sin første sjanse: Demba Traoré fikk stå alene på bakre stolpe.

Saaliti i stolpen

Sandnes Ulf-keeper Bo Andersen vartet opp med en god redning og forsøket gikk til hjørnespark.

Utover i omgangen var det hjemmelaget som hadde det meste av spillet. De lyseblå klarte å spille seg til flere sjanser i denne perioden, blant annet hadde Kamal Saaliti et par gode muligheter, men skuddfoten var ikke fininnstilt.

Etter drøye halvtimen fikk Mobi Okoli ballen fra Steinthor Thorsteinsson, men det harde skuddet gikk rett på keeper.

De neste minuttene kom Sandnes Ulf stadig nærmere scoring: Først fikk Morten Eriksen sjansen fra kort hold etter fint kombinasjonsspill. Nok en gang var keeper Sandbuløkken fint nede og avverget.

Like etter slo Kenneth Sola et frispark fra høyresiden. På bakerste sto Kamal Saaliti ganske alene, men forsøket gikk i stolpen. Der burde Saaliti sørget for hjemmeledelse.

Dermed var det målløst til pause.

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget presset. Den første store sjansen kom i det 53. spilleminutt, da Sandnes Ulf fikk frispark på 20-21 meter. Kenneth Sola sendte av gårde et velplassert skudd som Sandbuløkken reddet fint. Returen burde Fredrik Torsteinbø tatt bedre vare på, men han blåste ballen langt over mål.

Fem minutter senere fikk samme Torsteinbø sjansen igjen, denne gang traff han stolpen.

Bare nesten

I det 69. minutt fikk endelig hjemmelaget uttelling for presset: Saaliti spilte fri Morten Eriksen, som sendte ballen hardt og lavt mot mål. Sandbuløkken var på den, men klarte ikke å avverge scoring.

Målscorer Morten Eriksen var usikker før kampen etter en smell i hofta mot Alta, men startet mot Nybergsund.

- Jeg hadde vondt, men glemte nesten smertene i andre omgang. Vi var bunnsolide i dag. Forsvaret og midtbanen tok seg av det de hadde å by på, dermed ble det mye løping for oss i angrep, sier sørlendingen.

Nybergsund-Trysil hadde absolutt ingenting å by på i andre omgang, og Sandnes Ulf fortsatte å kjøre på.

I det 81. minutt klinket målscorer Morten Eriksen til fra 22 minutter – i tverrliggeren.

På overtid ble Lennox Kanu spilt gjennom, men Sandbuløkken avverget et godt skudd.

Det endte 1-0 og nok en seier til Sandnes Ulf.

Les mer om

  1. Fotball 1. div