Fotball

Venter på den nye Molde-treneren før han bestemmer seg

Hussain fikk tilbud i februar — vil ikke signere før han vet hvem som blir trener.

Erling Moe har ledet Molde etter at Tor Ole skullerud måtte gå. Etzaz Hussain til venstre.
 • Trond Hustad
  Rbnett

Etzaz Hussain vil ikke skrive ny kontrakt med Molde før han vet hvem som blir trener.

22-åringen har to måneder igjen av avtalen med Molde. Han har ingen umiddelbare tanker om å binde seg til flere sesonger.

– Det er vanskelig å tenke langt fram i tid når jeg ikke vet hvem som blir ny trener. Jeg vil sette meg ned og planlegge framtida når jeg vet hva som skjer i Molde. Jeg kan ikke signere for fem år uten å vite hvilken plan klubben har for meg, sier Hussain.

Venter på ny MFK-trener: Etzaz Hussain.

– Du ble tilbudt forlengelse av MFK allerede før sesongstart. Hvorfor har det tatt så lang tid? – Jeg snakka konkret med klubben i februar. Vi har hatt litt dialog etterpå, men ikke forhandlinger. Fotball er jo ferskvare, du får spørre ledelsen om de fortsatt vil ha meg, sier han og smiler.

Les også

- Stabæk-treneren i forhandlinger med fransk klubb

Vil ha revansj

Hussain gleder seg stort over Moldes deltakelse i Europa League, men avviser at det blir avgjørende for hans eget valg om klubben ikke får sjansen til å kvalifisere seg neste år.

– Så lenge det er et bra utviklingsmiljø her, er det ikke så viktig for meg. Det er tre år siden sist, og vi kan ikke regne med å spille i Europa hver sesong. Det ser ut som klubben vil satse skikkelig neste år, og vi spillerne har også noe å revansjere etter årets sesong. Det er ikke akseptabelt at Rosenborg skal vinne serien mens vi ligger langt bak.

– Vil du se an hvilke muligheter du kan få i utlandet fram mot overgangsvinduet i januar?

– Selvfølgelig kan det bli aktuelt å vurdere en klubb i utlandet, men jeg drar ikke ut for enhver pris. Jeg er trygg på at jeg er på et bra sted i Molde, så det skal i tilfelle være et bra tilbud. Det er ikke aktuelt å dra til annen norsk klubb, sier 22-åringen.

Hussain har prøvd lykken i utlandet før, da han sammen med blant andre Magnus Wolff Eikrem var i ungdomsavdelinga til Manchester United fra 2009 til han ble Vålerenga-spiller i 2011. ## Bedre enn 2012

Etzaz Hussain kom til Molde fra Fredrikstad i 2012. Et par måneder seinere storspilte han mot Stuttgart, Steaua Bucuresti og FC København.

– Jeg hadde noen gode opplevelser, det var veldig bra. Men gruppa nå er enda sterkere, og derfor har vi også utviklet oss.

– Hvorfor er Molde-laget bedre nå enn for tre år siden?

– Vi har mer rutine og spiller med større erfaring og «smartness». Vi vet mer om hvordan vi skal skade gode motstandere. Vi har flere spillere som er vant til å spille internasjonal fotball. Derfor klarer vi oftere å feste et grep om kampene.

Aldri vært bedre

Midtbanespilleren har fått mye tillit og mye skryt denne sesongen. Erling Moe er blant dem som har framhevet Hussains innsats i år.

– Jeg har blitt bedre av å få mer spilletid. Jeg har en god rytme og synes det er veldig gøy å spille fotball om dagen.

– Har du vært bedre noen gang tidligere i karrieren?

– Nei. Jeg har hatt gode enkeltkamper og vist potensialet mitt siden jeg var 17-18 år. Nå er jeg mer stabil hver uke.

– Hva har skjedd med deg?

– Jeg er jo eldre og modnere. Derfor har jeg også blitt en mer rasjonell person. Jeg reagerer ikke ut fra følelsene mine hele tida, har blitt flinkere til å styre meg selv og bare fokusere på det jeg skal gjøre. Jeg er litt mer balansert nå, både på og utenfor banen. Det bidrar til å gjøre prestasjonene mine som fotballspiller bedre, sier Etzaz Hussain.

Les også

 1. Thioune tilbys én ny sesong

 2. Leeds-supporter Rekdal om klubbens eier: - Bytter trener oftere enn han spiser middag

 3. Celtic-legende ber Deila slutte å vingle

 4. Stefan Johansen før Molde-møtet: - Celtic skal være best

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK