Fotball

Derfor mener RBK-treneren at presset ligger på Steaua

Kåre Ingebrigtsen vil være fornøyd med uavgjort og bortemål.

MOTSTANDER MED PROBLEMER: Kåre Ingebrigtsen mener Steaua har langt mer press på sine skuldre og at det rumenske laget må slå ut RBK for å ha en godkjent sesong. Foto: Morten Antonsen

  • Sjur Magnus Bergstrøm

BUCURESTI (Adressa.no): Steaua er det største laget i Romania, men har slitt voldsomt denne sesongen. De røk ut i Champions League-kvalifiseringen mot Dinamo Zagreb og er helt nede på sjetteplass i hjemlig liga.

I tillegg har de mistet mange av spillerne som tok seriegull i fjor, manager Mirel Radoi er suspendert mot RBK på grunn av manglende trenerkurs og eieren av laget sitter i fengsel.

Les også

Dette er 10 av de største Europa-bragdene i norsk klubbfotball

— De har definitivt mer press på seg enn vi har, både fra publikum og omverdenen i Romania. På pressekonferansen pratet alle om problemene de har, så vi lever nok bedre med å bli slått ut, selv om vi ikke har lyst til det vi heller, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

Ingebrigtsen tror de store forventningene vil påvirke kampbildet torsdag kveld.

— Det kommer til å være et voldsomt trøkk fra første sekund. Jeg tror det er være eller ikke være for Steaua som må inn i Europaligaen for å ha en godkjent sesong, så de kommer nok til å trykke til, sier han.

Slipper varmen

Tidligere i uken var det temperaturer opp mot 35-40 varmegrader i Bucuresti, men det ser ut til at RBK slipper den utfordringen i kveld.

Det er overskyet og meldt 15 grader og regn ved kampstart klokken 21.00 lokal tid (20.00 norsk tid).

Les også

RBK-«nybegynneren» føler seg ikke som overgangsvinner

— Det er bra for oss å slippe 35 grader. Det skal sies at vi har hatt noen findager i Trondheim også og skulle nok tålt det bedre enn vi ville gjort i Debrecen, men det er helt ok for oss at det er 20 grader, sier han.

Fornøyd med uavgjort og bortemål

Rosenborg-treneren tenker ikke nødvendigvis på seier i Bucuresti, i stedet på å få med et godt resultat til returoppgjøret på Lerkendal neste uke.

— Hvis vi kommer oss herfra med uavgjort og scoring, så vil det være strålende, sier Ingebrigtsen, som ser likheter mellom kveldens motstander og Debrecen, som de slo i forrige runde:

— De hadde også gode enkeltspillere. Spillerne er nok bedre hos Steaua både i ferdigheter og hurtighet, men de går seg bort og avgir store rom. Det er fullt av muligheter.

Du kan følge kampen direkte på Adressa.no klokken 20.00.

Les mer om

  1. Europa League
  2. FC Steaua Bucuresti
  3. Rosenborg BK