Derfor mener RBK-treneren at presset ligger på Steaua

Kåre Ingebrigtsen vil være fornøyd med uavgjort og bortemål.

MOTSTANDER MED PROBLEMER: Kåre Ingebrigtsen mener Steaua har langt mer press på sine skuldre og at det rumenske laget må slå ut RBK for å ha en godkjent sesong.

BUCURESTI (Adressa.no): Steaua er det største laget i Romania, men har slitt voldsomt denne sesongen. De røk ut i Champions League-kvalifiseringen mot Dinamo Zagreb og er helt nede på sjetteplass i hjemlig liga.

I tillegg har de mistet mange av spillerne som tok seriegull i fjor, manager Mirel Radoi er suspendert mot RBK på grunn av manglende trenerkurs og eieren av laget sitter i fengsel.

Les også

Dette er 10 av de største Europa-bragdene i norsk klubbfotball

— De har definitivt mer press på seg enn vi har, både fra publikum og omverdenen i Romania. På pressekonferansen pratet alle om problemene de har, så vi lever nok bedre med å bli slått ut, selv om vi ikke har lyst til det vi heller, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

Ingebrigtsen tror de store forventningene vil påvirke kampbildet torsdag kveld.

— Det kommer til å være et voldsomt trøkk fra første sekund. Jeg tror det er være eller ikke være for Steaua som må inn i Europaligaen for å ha en godkjent sesong, så de kommer nok til å trykke til, sier han.

Slipper varmen

Tidligere i uken var det temperaturer opp mot 35-40 varmegrader i Bucuresti, men det ser ut til at RBK slipper den utfordringen i kveld.

Det er overskyet og meldt 15 grader og regn ved kampstart klokken 21.00 lokal tid (20.00 norsk tid).

Les også

RBK-«nybegynneren» føler seg ikke som overgangsvinner

— Det er bra for oss å slippe 35 grader. Det skal sies at vi har hatt noen findager i Trondheim også og skulle nok tålt det bedre enn vi ville gjort i Debrecen, men det er helt ok for oss at det er 20 grader, sier han.

Fornøyd med uavgjort og bortemål

Rosenborg-treneren tenker ikke nødvendigvis på seier i Bucuresti, i stedet på å få med et godt resultat til returoppgjøret på Lerkendal neste uke.

— Hvis vi kommer oss herfra med uavgjort og scoring, så vil det være strålende, sier Ingebrigtsen, som ser likheter mellom kveldens motstander og Debrecen, som de slo i forrige runde:

— De hadde også gode enkeltspillere. Spillerne er nok bedre hos Steaua både i ferdigheter og hurtighet, men de går seg bort og avgir store rom. Det er fullt av muligheter.

Du kan følge kampen direkte på Adressa.no klokken 20.00.