Fotball

Her havner Ødegaard i skyggen av superstjernene

Martin Ødegaard (16) er for tiden Norges mest omtalte idrettsnavn. I Madrid er det få som vet hvem han er.

Martin Ødegaard vil havne i skyggen av de store stjernene i Real Madrid. Her flokker mediene seg rundt Cristiano Ronaldo.
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

MADRID (Aftenposten): Utenfor mektige Santiago Bernabeu i Madrid er stemningen rolig. Engasjerte forbipasserende som tar selfies og bilder, skaper de eneste lydene som bryter den rolige summingen av by og trafikk. Det er en jevn strøm av folk, turister og supportere, men få av dem vet hvem Martin Ødegaard er – 16-åringen som om få dager trolig blir presentert som norgeshistoriens første Real Madrid-spiller.

– Hæ? Hvem?

– Den norske 16-åringen?

– Hmm …

— Vi hausser Ødegaard opp

Fredrik Saltbones og Ragnhild Ås Harbo er på plass i Madrid for Aftenposten.

I Madrid havner Ødegaard litt under radaren for mannen i gata. Kanskje ikke rart når klubben har stjerner som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Jámes Rodriguez på lønningslisten.– Det er vi i Norge som hausser Ødegaard voldsomt opp, mener Petter Veland, C Mores ekspert på spansk fotball.

– Det er utrolig stort for oss nordmenn, men Real Madrid-supportere er stormannsgale. Og det linkes haugevis med spillere til klubben hele tiden. Hvis jeg hadde vært Real Madrid-supporter og hatt mål om å få oversikt over alle spillere som linkes til klubben, hadde jeg ikke hatt tid til annet. Så det er nok de mest interesserte som har fått med seg hvem Ødegaard er. Men interessen vil øke idet Real Madrid bekrefter overgangen, sier Veland.

Høye gjerder og strengt vakthold

Ifølge Drammens Tidende kommer Ødegaard til Madrid torsdag for å signere en treårskontrakt med Real Madrid. En villa skal allerede stå klar for far og sønn Ødegaard. Men også på boligfronten må nordmannen finne i seg i være i skyggen.

De aller største stjernene bor i La Finca, en ti minutters kjøretur nord for Santiago Bernabeu. Boligstrøket er det mest eksklusive i Madrid, og huser kun de aller, aller rikeste. Real-stjernene Cristiano Ronaldo, Marcelo, Zinedine Zidane, Jámes Rodriguez og Karim Benzema bor alle her.

Det fasjonable boligområdet La Finca er lukket.

Hele strøket er lukket med høye gjerder og strengt vakthold. Ingen uvedkommende kommer inn. Da Aftenpostens fotograf tok bilder av portene inn til det eksklusive boligstrøket, fikk hun pent beskjed om å komme seg vekk av en vakt.Martin Ødegaard har fortsatt en lang vei før han får råd til å bo her, selv om spanske medier mener å vite at nordmannen får en startlønn på 20 millioner kroner i året.

— En helt annen verden

Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås mener at steget Ødegaard tar fra Strømsgodset til Real Madrid er nærmest surrealistisk.

– Jeg holdte på å si at Real Madrid er på en annen planet, men jeg vil gå så langt og si at det er et annet solsystem. Det er en helt annen verden som venter, sier Tjærnås.

– I Real Madrid er aldri nok nok. Lista legges ikke på 2,40, men den legges på et verdensnivå som nærmest er umulig. Det vil Martin Ødegaard snart oppdage, sier fotballeksperten.

Real Madrids plan er at 16-åringen skal spille resten av inneværende sesong for B-laget Castilla, som spiller på tredje høyeste nivå i det spanske seriesystemet. Laget ledes av klubblegenden Zinedine Zidane, og etter det Aftenposten erfarer valgte Ødegaard Real Madrid fremfor Bayern München nettopp på grunn av at reservelagstilbudet er bedre.

Hans Erik Ødegaard får trolig en trenerrolle ved klubbens akademi, og han kommer til å bo i Madrid frem til sønnen finner seg til rette.

Så gjenstår det å se om Ødegaard-familien får råd til å flytte til La Finca til slutt.

Se videoreportasje fra Santiago Bernabéu:

svp://21722?view=ap

Les også

  1. - Ødegaard drar til Madrid torsdag, signerer for 3,5 år

  2. Ødegaard: Fra ukjent tenåring til Real Madrid-spiller på 10 måneder

  3. Ekspertene: Ødegaard må gå veien via andrelaget

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard