Fotball

Liverpool stormer videre, og nå smiler Mohamed Salah også

Liverpool holdt lekestue med Southampton og står med seks strake seirer i Premier League.

Mohamed Salah (nummer to fra venstre) fikk gleden av å sette inn 3–0. Til venstre Roberto Firmino, og Jordan Henderson til høyre. Foto: LEE SMITH / Reuters

 • Roar Lyngøy

LIVERPOOL – SOUTHAMPTON 3–0

Mohamed Elyounoussi skadet seg på trening og var ikke med i Southamptons tropp til storkampen mot Liverpool på Anfield. Som ventet eide Liverpool ballen fra start, og det tok ikke mer enn knapt ti minutter før vertene tok ledelsen:

Xherdan Shaqiri spilte sin første Liverpool-kamp fra start, og han skulle markere seg. Sveitserens avslutning gikk via to Southampton-spillere og i mål. Wesley Hoedt var sist på ballen. Kanskje ikke det peneste målet, men scoring er scoring.

2–0 ble det etter 21 minutter. En corner endte på hodet til Joel Matip, som stanget ballen opp i hjørnet.

 • Fikk du med deg denne? Maurizio Sarri røyker 80 om dagen. Nå setter Chelsea-sjefen sine spor i England

Endelig lyktes han

Mohamed Salah har ikke vært helt seg selv etter sommerens VM, men lørdag kunne han endelig smile igjen. Shaqiris fantastiske frispark endte i tverrligger, og Salah var raskest på returen og tuppet inn 3–0.

2. omgang ble ikke like målrik og underholdende. Bekymringsfullt var det for Liverpool at Virgil van Dijk måtte ut med skade etter 55 minutter.

Kampen endte 3–0, og Liverpool har hatt en fenomenal sesongstart.

– Resultatet var bra, men prestasjonen kunne vært bedre, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Å holde nullen var viktig. Å holde konsentrasjonen i intensive perioder er vanskelig, sier Klopp.

Han synes ikke at laget hans møtte svak motstand.

– Southampton var ikke dårlige, de var faktisk ganske gode. Men på den siste tredelen var de kanskje ikke den største trusselen, sier Liverpool-sjefen.

Sir Alex endelig tilbake

Gamlesjefen Sir Alex Ferguson fikk en varm velkomst på Old Trafford da Manchester United tok imot Wolverhampton. Skotten var endelig tilbake etter hjerneslaget tidligere i år.

Sir Alex Ferguson ble tatt imot som en konge på Old Trafford. Han var endelig tilbake som tilskuer etter sykdomsperioden. Foto: Martin Rickett / AP

Les også

Ferguson tilbake på Old Trafford etter nær døden-opplevelsen

Det var imidlertid opprykkslaget Wolves som skapte de største sjansene i starten. Mot spillets gang var det Fred som ga United ledelsen etter 18 minutter med et skudd fra 16 meter. Det holdt seg til pause.

«Ulvene» slo imidlertid tilbake etter 53 minutter, da João Moutinho banket inn 1–1 med et pent skudd. Det ble også resultatet, til stor skuffelse for Fergie og United-fansen.

– Jeg synes resultatet er rettferdig. De fortjente poenget, mens vi fortjente straffen det var bare å få ett poeng. De startet mer aggressivt enn oss, hadde mer vilje, og jeg vet ikke hvorfor, men de var mer motivert enn oss, sier Manchester United-manager José Mourinho til BBC.

– Jeg forventet mer fra mine angrepsspillere. Det var ikke nok kreativitet, bevegelse eller dynamikk. Vi gjorde det enkelt for dem å stå imot de siste 20 minuttene. Totalt sett fortjener vi ikke mer, sier portugiseren.

Manchester City lekte seg

Manchester City var ute etter å slå tilbake etter hjemmetapet mot Lyon i Champions League i midtuken.

Og etter en drøy halvtime tok Pep Guardiolas mannskap ledelsen borte mot Cardiff. Sergio Agüero avsluttet solid inne i feltet. Bare tre minutter senere sto det 0–2 da Bernardo Silva headet inn et hjørnespark.

Sergio Agüero og Manchester City hadde full kontroll på Cardiff. Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Og nå var det lekestue i Wales. Ilkay Gündogan satte inn 0–3-målet før pause med et glitrende langskudd.

Mer skulle det bli. Innbytter Riyad Mahrez brukte bare noen minutter på å sette inn 4–0 til City, og den tidligere Leicester-helten satte også inn 5–0 før det var slutt.

– Vi gjorde det bra. Vi tok tak i kampen fra start, og jeg føler vi fortjente seieren, sier Mahrez til PL-TV.

– Jeg er veldig glad for å få min første scoring for klubben. Det tok sin tid, men jeg visste at det ville komme. Jeg vil prøve å hjelpe laget så mye jeg kan.

Tap for Joshua King

Joshua King var med fra start i Bournemouths bortemøte med Burnley. Hjemme på Turf Moor var det Burnley som tok ledelsen ved Matej Vydra seks minutter før pause. Aaron Lennon sørget for at Burnley ledet 2–0 ved pause.

Ashley Barnes la på til 3–0 på tampen, og samme mann satte inn Burnleys fjerde.

Alexander Sørloth var benket fra start da Crystal Palace tok imot Newcastle. Han fikk sjansen etter 72 minutter, men det endte målløst på Selhurst Park.

Danske Mathias Jørgensen sendte Huddersfield i en tidlig ledelse, men Kelechi Iheanacho utliknet for Leicester og sørget for at det sto 1–1 ved pause. James Maddison ga Leicester 2–1-ledelse med et nydelig frisparkmål etter 66 minutter, mens Jamie Vardy ordnet 3–1 med en flott chip over keeper.

Les mer om

 1. Premier League
 2. Liverpool FC
 3. Manchester United
 4. Joshua King
 5. Alexander Sørloth
 6. Mohamed Elyounoussi
 7. Mohamed Salah

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Liverpool gikk mot poengtap. Så ble stjernene byttet innpå.

 2. FOTBALL

  Liverpool på tabelltopp etter dramatisk oppgjør

 3. FOTBALL

  City lekte seg tilbake på vinnersporet

 4. FOTBALL

  Julegave til Liverpool-fansen: Sjokktap for City

 5. FOTBALL

  Liverpools elleville rekke fortsetter

 6. FOTBALL

  Liverpool tilbake på tabelltopp etter målfest