Tottenham-keeperen utvist da seieren glapp

Champions League-avansement for Tottenham i en syltynn tråd etter uavgjort.

  • Øystein Jorem
  • Se høydepunktene i videovinduet over.

PSV EINDHOVEN - TOTTENHAM 2–2:

Drømmen om avansement i Champions League ble mørk for begge lag etter 2–2-kampen mellom Tottenham og PSV Eindhoven onsdag.

Begge lagene hadde kniven på strupen etter to tap mot Inter og Barcelona, og laget som tapte ville få en blytung kamp mot å bli utslått etter gruppespillets seks kamper.

Her viser dommeren det røde kortet til Hugo Lloris.
Les også

Tottenham-treneren forsvarer Lloris etter tabbe

Etter mål av Lucas Moura og Harry Kane så det lyst ut for Tottenham-fansen. Men med ti minutter igjen ble London-laget redusert til ti mann, etter at keeper Hugo Lloris ble utvist etter en stygg takling på 20 meter.

Og bare minutter før slutt kom utligningsmålet som gjør veien opp til Inter og Barcelona i teten av gruppe B veldig lang. Tottenham klarte aldri å slå tilbake med ti mann, og lagene måtte nøye seg med et fattig poeng hver.

Luuk de Jong scoret kampens siste mål rett før slutt, og sørget for poengdeling

Store Kane-sjanser

Begge lagene startet energisk, og begge lagene presset hardt, uten at det førte til målsjanser. Først etter 17 minutter var det nære målscoring, da Harry Kane fikk var farlig frempå på to cornere på to minutter.

Like før halvtimen fikk Tottenham-stopper Toby Alderweireld en pasning som bakerste mann, og Hirving Lozano så mulighet til å snappe ballen. PSV-angriperen satte kurset rett mot Hugo Lloris, men i skuddøyeblikket ble han tatt igjen av Alderweireld. Men taklingen førte bare til at ballen gikk i en bue over keeperen og i mål.

Les også

Tottenham-sjefen sammenligner Brexit-avstemning med en bilkræsj

Kontroversiell annullering

Bare fire minutter etter målet slo Tottenham tilbake. Davinson Sánchez banket i målet fra rundt ti meter, men sekunder etter at jubelscenene startet blåste dommeren i fløyta for offside og annullerte målet. TV-bildene viste at Harry Kane sto som nest bakerste mann, men påvirket ikke spillet i det skuddet gikk.

Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen mener at avgjørelsen var feil.

Snudde kampen

Men London-laget fortsatte å trykke på, og fem minutter før pause fikk de endelig et godkjent mål. Kieran Trippier kom seg inn i feltet fra høyresiden og fikk lagt ut 45 grader mot Lucas Moura. Skuddet hans gikk via en PSV-spiller og førte til at lagene gikk til pause med 1–1.

Tottenham fortsatte trykket etter pause, og etter 53 minutter ga det belønning. Christian Eriksen ga et perfekt innlegg til Harry Kane som helt alene fikk heade ballen i mål fra fire meter.

Røde Lloris

Tottenham hadde god kontroll på kampen og gikk mot seier, men pulsen til trener Mauricio Pochettino økte nok en del med ti minutter igjen. Som da PSV scoret sitt første mål kom Hirving Lozano seg gjennom, men denne gangen ble han møtt av Hugo Lloris på omtrent 20 meter.

Tottenham-keeperen gikk inn i taklingen med strake bein, og dommeren dro det røde kortet opp av baklommen.

Og to minutter før full tid kom scoringen som lå i luften. Luuk de Jong styrte ballen i mål, og sørget for poengdeling.

Uten Alli og Verthongen

Tottenham måtte klare seg uten Jan Verthongen og Dele Alli i kampen.

Tidligere i gruppespillet har Tottenham tapt 1–2 mot Inter, og 2–4 mot Barcelona. PSV Eindhoven tapte 0–4 mot Barcelona, og 1–2 mot Inter.

Den andre kampen i gruppen mellom Barcelona og Inter spilles klokken 21.00 i kveld.

I den andre kampen som ble spilt klokken 19 spilte Club Brugge og Monaco 1–1, etter mål av Moussa Sylla og Wesley.