Agenten tror Hegerberg snart tjener 10 millioner i året

Ada Stolsmo Hegerbergs nye Lyon-kontrakt gjør henne trolig til verdens best betalte kvinnelige fotballspiller.

Ada Hegerberg med en Lyon-drakt som viser at hun har bundet seg til den franske klubben frem til 2021.
  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas

Hegerberg avslutter det som har vært en jubelsesong med å skrive under en ny, lukrativ treårsavtale med Lyon.

– Det føles utrolig bra og riktig. Jeg er knallfornøyd. Dette er klubben for meg, det er hjemmet mitt, sier hun til Aftenposten

Hegerberg har i helgen vært i St. Tropez og feiret den tredje strake Champions League-tittelen sammen med sine lagvenninner.

NRK skrev søndag at hun med den nye avtalen blir den best betalte kvinnelige spilleren i verden.

Det er tidligere blitt rapportert at profiler som Alex Morgan og Marta har hatt over 3 millioner kroner i årslønn, men etter det Aftenposten erfarer vil Hegerbergs nye kontrakt være enda bedre enn dette.

– Det er kanskje en klisjé, men det er lidenskapen som driver meg. Kontrakten er en kompensasjon for prestasjonene mine de siste årene, men det er på ingen måte sånn at nå sier jeg meg fornøyd med deg jeg har oppnådd. Jeg blir 23 år i år og har store planer for fremtiden. Det er et steg på veien, og jeg setter stor pris på det, sier Hegerberg om avtalen.

Den kommersielle verdien øker

Hennes agent, Alan Naigeon sier til Aftenposten at den norske målscoreren har fått en avtale som «aldri er blitt signert før» og er «den beste».

– For Lyon var det viktig å sikre seg henne for flere år fremover. Det tok litt tid og var ikke enkle forhandlinger. Hun er den mest profesjonelle utøveren jeg har hatt med å gjøre. Da vi snakket om kontrakt så ville hun ha den beste. Det var det hun fikk til slutt, hun signerer en avtale som aldri er blitt signert før, sier Naigeon.

Nå blir det hans jobb å sikre avtalene som gjør at Hegerberg får de beste avtalene også med sponsorene.

– Den nye avtalen vil virkelig sette henne i førersetet kommersielt som den mest verdifulle spilleren. Hun er bare 22 år, men jeg tror hun blir den første spilleren til en dag å bryte grensen på 1 million euro i året (9,5 millioner kroner). Hvis noen kan klare det, så er det Ada, sier han, og sikter til en samlet sum av lønn og kommersielle avtaler.

Les også

Hegerberg nektet å svare på Fjørtofts VM-spørsmål etter finalen

Ada Stolsmo Hegerberg og Lyon vant nylig Champions League for tredje år på rad.

Hegerberg har lagt bak seg en sesong som endte med 52 scoringer, hvorav 15 kom i Champions League. Det siste var 3-1-målet som mer eller mindre punkterte finalen mot Wolfsburg i ekstraomgangene.

I 2016 ble Hegerberg av UEFA kåret til den beste kvinnelige spilleren i Europa. I fjor kåret BBCs seere henne til den beste i verden.

Nå setter Hegerberg kursen mot Norge, hvor hun skal ha ferie og starte planleggingen av neste sesong.

All suksessen inspirerer til å fortsette utviklingen.

– Det blir godt å komme hjem og jobbe med de rundt meg, få lagt en plan og se på hva som skal til for å lykkes videre. Så blir det tid til egentrening, som er litt annerledes enn den jeg får gjort individuelt i Lyon. Å jobbe med folkene mine betyr mye for meg, sier Hegerberg.

Les også

Hegerberg mener dette beviser at landslagsnekten var riktig

Ada Hegerberg kunne juble for sitt tredje strake Champions League-trofé.

Vil vinne for fjerde året på rad

I de fire årene hun har vært i Lyon har klubben vunnet alt utenom Champions League den første sesongen og den franske cupen i år.

Hegerberg sier imidlertid at hun aldri følte behovet for å bytte klubb for å få en ny utfordring et annet sted.

– Jeg føler ikke at jeg har noe å bevise for andre. Jeg har vist at jeg har et internasjonalt nivå inne. Hvorfor skal jeg dra fra en klubb som har vunnet alt i tre år? Det er ulogisk, sier hun.

Klubben har også betydd veldig mye for henne rent personlig.

– Jeg kom hit som 19-åring og har utviklet meg utrolig mye. Jeg har fått en posisjon som jeg kan bruke til å pushe meg til å bli enda bedre og nå målene jeg setter meg. Nå får jeg igjen for at jeg alltid har gitt 100 prosent for klubben, og jeg kommer til å gjøre en enda hardere jobb fremover, sier hun.

Ett mål er allerede klart: I Budapest neste år vil hun være med og løfte Champions League-pokalen for fjerde år på rad, en prestasjon ingen har klart før dem.