Fotball

Dette luksusproblemet har ikke Norge hatt på lenge

To Premier League-spisser startet på benken mot Island.

Joshua King (med ryggen til) og Alexander Sørloth startet på benken mot Island.
  • Halvor Ekeland

Island - Norge 2–3

REYKJAVIK: Rett før Island tok ledelsen mot Norge på lørdag, tuslet Joshua King og Alexander Sørloth fra oppvarmingsområdet bak målet til den islandske keeperen.

Det er ikke lenger hverdagskost at Norge har to spisser i en av verdens beste ligaer.

Det er enda mer sjeldent at Norge starter med to Premier League-spisser på benken i en landskamp.

Har du lest denne saken om Norges nye midtstopperkjempe?

Les også

For Kristoffer Ajer gikk veien til landslaget gjennom et akademi. Bør flere nordmenn gjøre som ham?

– Det er godt å se holdningene

Det var altså tilfellet på lørdag. Joshua King innrømmet til pressen at han var sur på grunn av uttaket.

– Nå ble jeg ganske sur fordi jeg ikke startet. Det er sånn jeg er som person. Hvis jeg ikke starter en kamp så blir jeg sur, enten det er her eller i Bournemouth. Kanskje det var bra, for jeg klarte å bruke energien og aggressiviteten til å konsentrasjon og å bevise at jeg bør starte, sa King.

Det viste seg likevel at Lagerbäck traff bra med uttaket. Bjørn Maars Johnsen scoret sitt første mål for landslaget. Tarik Elyounoussi fik også ballen i nettet, men scoringen ble annullert for offside.

STARTET: Bjørn Maars Johnsen (t.v.) og Tarik Elyounoussi startet på topp for Norge mot Island.

Da de to spissene ble byttet ut, kom Sørloth og King inn. Begge Englandsproffene svarte med å score – og snu kampen til 3–2 seier for Norge. I tillegg hadde Norge LA Galaxy-spissen Ola Kamara på benken mot Island, mannen som scoret hat trick mot Australia i mars.

Kaptein Stefan Johansen er naturligvis svært fornøyd med et sånt luksusproblem.

– Vi har bra konkurranse på topp der nå. Vi har fire spisser som scorer i dag, men Tarik sin blir annullert. Det er godt å se holdningene til Joshua og Alexander som kommer inn og jobber steinhardt for laget, sier Johansen.

Dette skriver vår kommentator om seieren på Island:

Les også

Lagerbäck er på sporet av noe større

– En ny dimensjon

På pressekonferansen etter kampen, svarte Lagerbäck på spørsmål om laguttaket. Nettopp situasjonen på topp, ble et tema. Han forklarte at han baserte uttaket på prestasjon i tidligere kamper, prestasjon på trening og at også prestasjon på klubblaget spilte inn.

Bjørn Maars Johnsen var for eksempel nær ved å bli toppscorer i den nederlandske serien i år. I tillegg fungerte han og Tarik Elyounoussi meget godt sammen på topp på forrige landslagssamling. Den gangen hadde både King og Sørloth meldt forfall til samlingen.

– Det var ganske naturlig å satse på Bjørn og Tarik i dag. De spilte veldig bra forrige gang. Det gjorde de også i dag. Jo flere gode spillere vi har å velge mellom, desto bedre. Konkurranse stimulerer jo stort sett. Det er selvsagt ikke gøy å havne på benken, men det er ikke mitt problem. Jeg skal selvsagt motivere spillerne, selv om de ikke får spille. Men jeg er veldig takknemlig for at vi har så mange gode spisser, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

Også Sander Berge nevner luksusproblemet som en viktig faktor til at man nå har begynt å bikke jevne kamper i sin favør.

– Det er mye kvalitet og bredde i laget også nå. Det ser du når Sørloth og King kommer inn og leverer en ny dimensjon til laget. Jeg syns alle leverte godt i dag, sier Sander Berge etter kampen.

Les mer om

  1. Tarik Elyounoussi
  2. Bjørn Maars Johnsen
  3. Joshua King
  4. Alexander Sørloth
  5. Herrelandslaget fotball