Fotball

Dette blir Viking-direktørens største utfordring

Noe av det første Eirik W. Henningsen må ta tak i er alle sponsoravtalene som går ut etter sesongslutt.

Erik Henningsen snakker med keepertrener Kurt Hegre og er på omvisning på stadion.

  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Henningsen ble onsdag presentert som ny administrerende direktør i Viking. 50-åringen har lang fartstid fra finansbransjen og var tidligere en av toppsjefen i det som den gang het Acta.

Akkurat nå er han selvstendig næringsdrivende og blant annet styreleder i Optimum og Kulturkompaniet. Han er også primus motor for Landsbytrippelen i Randaberg. Han har i tillegg et stort engasjement for Randaberg Fotball, hvor han blant annet har vært daglig leder.

— Dette er den første jobben jeg har søkt på lang tid. Lenge har dette vært den jobben jeg har mest lyst på og nå gleder jeg meg til å starte, sier Henningsen til Aftenbladet.

Les også

Nye underskudd i Viking

1. oktober starter han i jobben. Selv om Viking begynner å få litt mer kontroll over den økonomiske situasjonen, står klubben likevel ovenfor flere utfordringer. Etter sesongslutt går flere av klubbens store sponsoravtaler ut og i dagens marked er det ingen selvfølgelighet at alle ønsker, eller har anledning til fortsette sponsingen av klubben.

Viking hadde i 2014 inntekter fra samarbeidsavtaler på 59,2 millioner kroner. Halvårsregnskapet for 2015 viser en nedgang fra første halvår i fjor på 800.000 kroner. Trolig må klubben belage seg på en ytterliggere nedgang neste år.

— Det er en utfordring. Det er naivt å tro at bedrifter bare støtter Viking for å være greie. Vi må gjøre det interessant for dem å fornye avtale, se på totalproduktet og synligjøre hva de får igjen av være en samarbeidspartner. I tillegg må vi se på andre områder vi kan øke inntektene, sier 50-åringen og trekker fram at det blir enda viktigere for klubben i framtiden å gjøre en god jobb med å utvikle talenter.

— Jeg er veldig trygg på at vi kommer oss igjennom den prosessen klubben nå er inne i. Når vi kommer ut på andre siden vil vi ha en klubb som fremstår som veldig robust, sier Henningsen.

Les også

Viking styrer mot rød sone

Skal være en kulturbygger

Styreleder Charlie Granfelt legger heller ikke skjul på at arbeidet inn mot marked blir noe av det viktigste Henningsen skal gjøre i jobben som ny direktør.

— Jobben inn mot markedet er faktor X. Vi vet hvor mange kontrakter som går ut, og er ydmyke overfor at alle som ønsker å være med ikke lenger har rammebetingelser til det. Derfor må vi være kreative og skape motivasjon slik at det likevel er mulig. Henningsen blir en viktig brobygger og skal i tillegg gjøre en viktig jobb med å være en kulturbygger. Han skal fortsette jobben med å skape ett Viking og sørge for at alle som jobber her blir sett og hørt, sier Granfelt.

Med ansettelsen av Henningsen nærmer Viking seg den framtidige organisasjonen styret ser for seg. Klubben har også lyst ut stillingen som direktør for fotball og utvikling. I tillegg kan det bli aktuelt å styrke administrasjonen med ytterligere én markedsstilling.

— Kjell Jonevret skal stå for den kortsiktige tenkningen, fotballdirektøren det som ligger i mellom og administrerende direktøren skal passe på det langsiktige, sier Granfelt.

Aktuell i 2012

Henningsen var aktuell som Viking-direktør i 2012. Den gangen ble han oppfordret til å søke, men valgte i første omgang å takke nei. Senere forandret han mening, men på oppløpet valgte Viking å heller ansette Arne Larsen Økland som ny direktør. Denne gangen var han tidlig ute med å søke på jobben. Fra han søkte gikk det likevel lang tid før han ble pekt ut som den riktige. Før Viking-styret tok sin avgjørelse ønsket de å sjekke ut personer som ikke søkte på jobben. Henningsen innrømmer at han underveis ble litt usikker.

— Et kort periode oppsto det et lite vakuum, men nå er jeg veldig glad for at de valgte meg. Etter å ha vært selvstendig næringsdrivende i flere år gleder jeg med til å begynne i en vanlig jobb. Nå kommer Viking foran alt. Dette er en jobb der kun 100 prosent innsats holder og jeg er stolt og beæret over å ha fått jobben, sier Henningsen.

Granfelt er veldig sikker på at Viking har valgt riktig person til jobben.

— Vi har vært igjennom en stor gruppe med kandidater. Henningsen var veldig tidlig på banen og vi måtte spørre oss selv om det første var det beste. Til slutt viste det seg at i dette tilfellet så var det første det beste. For å finne riktig kandidat må man bruke tid på prosessen og det er jeg glad for at vi har gjort, sier en fornøyd Granfelt.

Les også

  1. Nilsen: – Blir ikke hovedtrener i TIL igjen

  2. Her er den nye Viking-direktøren

  3. Her er klubbene som har siklet etter RBK-ere i sommer

  4. Viking kunne solgt et helt lag i sommer

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK