Strandberg om Bruttern: - Han er helt fantastisk på alle mulige måter

Midtstopperen hyller treneren før avskjeden med Lerkendal.

Stefan Strandberg tar farvel med eliteserien og Kåre Ingebrigtsen, en trener som betyr mye for ham.

Stefan Strandberg har hatt en real opptur denne sesongen, og i Tore Reginiussens skadefravær har sørlendingen vært selve krumtappen i RBK-forsvaret.

Fredag ettermiddag kunne adressa.no fortelle at søndagens kamp hjemme mot Odd blir Strandbergs aller siste for Rosenborg før han forlater Lerkendal til fordel for Russland og Krasnodar.

Stefan Strandberg forlater RBK etter tre år i klubben. Søndagens kamp mot Odd blir hans siste på Lerkendal.

— Stefan spilte med vondt kne mot Molde. Det var sikkert ikke det smarteste for ham, men han gjorde det for oss. Nå gjør han det samme mot Odd søndag, og måten vi takker ham på er å holde ham borte fra europacupspill for Rosenborg, sa trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no da. LES OGSÅ: Strandberg får trolig slippe i Europa (krever innlogging)

- Kjempefin gest

Konfrontert med uttalelsen avslører Strandberg hvor mye han setter pris på RBK-treneren.

— Det er det som gjør det ekstra tungt å dra. Etter at Kåre kom inn har mye forandret seg i Rosenborg. Han er helt fantastisk på alle mulige måter, både som trener og person. Ideelt sett burde jeg ikke spilt fotball nå, men vi har hatt en avtale ganske lenge om at jeg skal prøve å pushe alt jeg kan for Rosenborg i de viktige kampene. Det har jeg tenkt å gjøre mot Odd også, sier Strandberg.

— Hva betyr det at du slipper europacupkampene mot KR Reykjavik?

— Det kommer an på om Krasnodar vil bruke meg de første rundene eller ikke, men det er en kjempefin gest fra Kåre. Vi har hatt en fin avtale og plan hele veien. De kampene jeg spiller er i utgangspunktet mye viktigere og mot tøffere motstand enn de jeg ikke har spilt, sier han.

Fikk blomster

Da han gikk av treningsfeltet på Lerkendal lørdag ettermiddag fikk han en blomsterbukett av noen supportere, en gest Strandberg satte pris på.

Nå er han klar på at avskjeden med Lerkendal-publikummet søndag kveld blir noe helt eget.

— Det blir veldig spesielt. Jeg har hatt noen fine år her, og det kommer sikkert til å bli tungt etter kampen. Jeg kommer nok til å bli emosjonell, sier han, og påpeker nok en gang hvor tilfreds han er med situasjonen i Rosenborg.

— Jeg trives vanvittig godt, har et så godt forhold til dem som styrer og trenerne som er her. Jeg har noen av mine aller beste kompiser på laget. Det blir trist, men sånn er det.

70 millioner

Trivselen til tross, Strandberg angrer ikke på valget om å dra til Krasnodar. Avtalen med russerne er verdt hele 70 millioner kroner.

Men før han skal fylle lommene med rubler har Strandberg store planer om å avslutte RBK-karrieren med stil.

— Selvfølgelig kunne kneet vært mye bedre, men jeg vil avslutte på en fin måte og har lyst til å øke forspranget til lagene bak så mye som mulig. For jeg vil gjerne tilbake hit i november og være med på en fest, sier Strandberg.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering