Fotball

Årsbeste av Vidar - knuste Arendal

3-0 var ikke et mål for mye for Vidar - og det kunne gjerne vært flere.

Vidar-trener Roger Nilsen var storfornøyd etter 3–0 over Arendal lørdag.
  • Kaare Lindboe

VIDAR - ARENDAL 3–0

I større grad enn før spilte Vidar i lengderetningen, og med to kjappe spisser i Martin Hummervoll og Christian Jæger Landsnes ble det store problemer for Arendal-forsvaret.

Det er lenge siden vi har sett så mange Vidar-sjanser i en og samme kamp som denne gang. 1-0 kom etter 19 minutters spill. Arendal-keeperen rev ned en Vidar-spiller og Martin Haaland tok det korrekt idømte straffesparket. Men keeper reddet - før Martin Haaland fikk tak i returen og satte den i mål.

2-0 kom fem minutter senere - rot i Arendal-forsvaret, og en liggende Christian Jæger Landsnes fikk satt returen i mål. Like før full tid kom 3-0, og det var Vetle Hellestø som løp fra Arendal-forsvaret og skjøt forbi keeper og i mål.

Les også

Vidar tok med seg ett poeng fra Høddvoll

Fornøyd Vidar-trener

– Jeg er enig i at dette var årsbeste av våre gutter, sa Vidar-treneren Roger Nilsen etter kampen.

– Vi gjennomførte kampen etter planen. Guttene var raske til å komme tilbake og være bak ballen, og vi legger også ekstra vekt på å slippe inn færre mål enn i fjor. Da slapp vi inn 50 baklengs, og det er klart at det er for mye - da havner du lett et stykke nede på tabellen. Samtidig har vi god løpskapasitet framme, og det kom det mange sjanser ut av, sier han videre.

Les også

Fortjent Vidar-poeng – straffebom for Brattvåg

Manglet nøkkelspillere

Vidar spilte uten lagkapteinen Daniel Berntsen og Bjørnar Pettersen Holmvik. Forsvarsspillet var likevel helt på høyde med tidligere tider. Vidar spiller med tre spillere bak, og det forutsetter raske sidebacker. Det har Vidar nå. Andreas Haukland Westlye overtok kapteinsbindet, og gjorde det med bravur.

Jo, det var Vidars dag dette. Riktignok hadde Arendal enkelte gode sjanser, men som oftest ryddet Vidar-keeperen, Bjarte Egeland, opp. Kristian Høvring hadde en kjempesjanse etter 34 minutter, men overraskende nok ble ballen plassert langt over mål. Arendal fikk en stor sjanse tre minutter senere, men Fabian Ness oppnådde kun et hjørnespark.

To minutter etter sidebytte fikk Vidars Jostein Ekeland en stor sjanse foran mål, men han fikk ikke parret beina sine skikkelig. Rundt det 73. minutt var det ren kanonade mot Arendal-målet, men mål ble det ikke.

Les også

Vidar-helten etter seier i lokaloppgjøret mot Bryne: – Vanvittig deilig

Kampfakta

Vidar - Arendal 3-0

Pause: 2-0

Lassa gress, 200 tilskuere

Mål: 1-0 Martin Haaland (19), 2-0 Christian Jæger Landsnes (24), 3-0 Vetle Hellestø (90)

Gult kort: Thompson Ekoe, Peter Rnkovic, Arendal

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK - stort sett greit

Sjanser: 10 - 4

Hjørnespark: 1 - 2

Vidars lag: Bjarte Christian Egeland, Andreas Haukland Westlye (kaptein), Emil Randulff, Kristian Høvring, Martin Haaland, Vetle Hellestø, Makhtar Thioune, Jostein Ekeland (Bjørnar Pettersen Holmvik (75), Georg Andre Danielsen (Petter Larsen Stolsmo (65), Martin Hummervoll, Christian Jæger Landsnes (Arne Ravndal (84).

Les mer om

  1. Vidar FK
  2. Arendal Fotball
  3. Fotball 2. div