Skuffet Klepp-kaptein: – Skulle trodd at vi aldri hadde spilt sammen

Det var fest både utenfor og i Telenor Arena denne helgen. Klepp hadde ingen grunn til å feire.

Tuva Hansen og Klepp slet borte mot Kolbotn. Etter kampen var kapteinen klar på at dette var langt under pari.

Kolbotn-Klepp 3–1

Det var Klepp som kom seg til kampens første sjanse etter bare halvannet minutt var gått. Storscorer Hege Hansen slo et godt innlegg fra venstrekanten, og Gry Tofte Ims headet i retning mål. Kolbotn-keeper Aurora Mikaelsen fikk såvidt slått den til side.

Bortsett fra den sjansen var det jevnt det første kvarteret i Telenor Arena. Tameka Butt kom til et skudd fra langt hold, men det seilte ufarlig over Kolbotn-buret.

Spillet var tidvis uryddig fra begge lag. En periode ble det slått mye langt, men adressen på pasningene var ikke helt der. Det var ikke mye fra Klepps side som vitnet om et lag som tar mål av seg til å spille i Europa, etter en imponerende start på sesongen.

– Det virket som om vi var et helt nytt lag i dag. Samspillet var fraværende, du skulle trodd at dette var første gang vi spilte sammen, sier kaptein Tuva Hansen til Aftenbladet.

Les også

Klepp-jentenes målsetting: Champions League-spill

Mål på første sjanse

Kolbotns første store sjanse kom rett etter at det var spilt 20 minutter. Klepp-keeper Lindsey Burke Harris hadde hatt lite å gjøre i innledningen, men etter at Susanne Vistnes misset markeringen kom Harris rusende ut på et innlegg.

Harris var for sen, Karina Sævik fikk hodet på ballen, og dermed stod det 1–0 til vertene.

Tolv minutter etterpå løsnet det for Klepp. De slet med å trenge igjennom, men Tamika Butt fikk slått pasning til Hanne Kogstad. Keeper Aurora Mikaelsen fikk reddet forsøket fra Kogstad, men på returen dukket Tameka Butt opp. Dermed var lagene like langt.

Det varte ikke mange minuttene. Tre minutter etter gjorde Nora Eide Lie en fantastisk soloprestasjon, og lurte seg gjennom hele Klepp-forsvaret. Deretter satte hun ballen kontrollert i nettet bak Lindsay Burke Harris.

– Vi er for dårlige på dueller én mot én i dag. Det ser vi spesielt på den andre scoringen. Vi har nok av sjanser til å stoppe Eide, men får det ikke til, sier Hansen.

Les også

Tuva Hansen: – Hjelper ikke å dominere kampen

Marerittstart på 2. omgang for gjestene

Åtte minutter ut i 2. omgang fikk Karina Sævik ballen i bakrommet. McKenzie Berryhill kom halsende etter, men Sævik skjøt enkelt forbi en utrusende Lindsay Burke Harris for sitt andre mål og Kolbotns tredje mål for dagen.

– Vi var altfor svake defensivt. Vi så det på alle måtene, vi faller nedpå og det er veldig skuffende, sier Hansen.

Klepp på sin side skapte lite det første kvarteret. McKenzie Berryhill hadde et løst skudd fra kanten, som ga Aurora Mikaelsen litt problemer, men Kolbotn-keeperen fikk klarert til corner.

Sævik burde scoret sitt tredje etter 67. minutter, men heldigvis for Klepp gikk ballen i stolpe og ut. Klepp var sørgelig tannløse. Til tross for resultatet var ikke Kolbotn dominerende. De var likevel hakket bedre enn de tilreisende.

Klepp skapte mange dødballer og innlegg fra kantene, men den siste kvaliteten var ikke tilstede. De grønnkledde var ikke i nærheten av å true Kolbotn det siste kvarteret.

– Det er fordi vi ikke vinner dueller i boksene. Vi skal være best på det, men det var vi absolutt ikke i dag, sier en skuffet kaptein.

Les også

Tameka Butts første scoring for sesongen

Kampfakta:

Kolbotn-Klepp 3–1

Pause: 2–1

Mål: 1–0 Karina Sævik (21), 1–1 Tameka Butt (38), 2–1 Nora Eide Lie (41), 3–1 Karina Sævik (53)

Dommer: Marte Sørø (Molde FK), god.

Gult kort: Julie Hoff Klæboe (78)

Sjanser: 4–3

Hjørnespark: 2–3

Klepp (3–5–2): Lindsey Burke Harris - McKenzie Marie Berryhill, Susanne Vistnes, Tuva Hansen - Lena Soleng Hansen (Madeleine Hille Mellemstrand fra 64.), Gry Tofte Ims, Kirsty Lee Yallop, Tameka Butt Elisabeth Terland - Hege Hansen, Hanne Kogstad.