Fotball

Innbytter sendte Ranheim til himmels på overtid

Trønderne hadde marginene på sin side i sluttminuttene mot jumbolaget Raufoss og en innbytter sendte Ranheim til himmels to og et halvt minutt på overtid.

VANT PÅ OVERTID: Jubel for Ranheim på Raufoss søndag kveld. Her feirer Torgil Gjertsen, Kristoffer Løkberg, Robert Stene og Are Tronseth i en tidligere kamp.
  • Marius Dahl

RAUFOSS — RANHEIM 1-2

Det hadde gått over en måned siden forrige Ranheim-seier. En vrien periode mot flere sterke lag endte med to uavgjort og to tap før søndagens 1-1-kamp mot Raufoss.

Den perioden endte blåtrøyene - for anledningen byttet ut med hvitt i kveld - mot Raufoss.

Les også

Endelig vant Levanger igjen

Innbytteren avgjorde

To og et halvt minutt på overtid hadde Raufoss sjansen til å avgjøre på frispark. Ti minutter tidligere hadde Rocky Lekaj sendt et straffespark til side for mål og hjemmelaget jaget seiersmålet.

Frisparket traff pannebrasken til Magnus Blakstad og Ranheim kjørte kontra. Simen Sandmæl rullet opp og Aslak Fonn Witry tok et siste krampeløp på høyresiden. Rødtoppen slo presist mot Kim Ove Riksvold, som hadde kommet inn for Georg Flatgård etter 70 minutter.

Innbytteren brukte pannebrasken på å heade inn seiersmålet via lengste stolpe og utløste jubelscener på bortebenken på Raufoss. Uavgjort hadde ikke vært godt nok for Ranheim i kveld.

Negative fortegn

Hjemmelaget hadde neppe fornøyd med uavgjort de heller, for ti minutter før slutt kunne alle poengene gluppet for Ranheim. Karl Morten Eek var involvert med negative fortegn mot Ull/Kisa sist helg og lagde straffe da han felte Rocky Lekaj i egen 16-meter i det 80. minutt.

Gult kort til steinkjerbyggen og fin mulighet for Lekaj, som tok straffen selv. Den blåste han altså langt til side for mål.

Onsdag møter Ranheim det tidligere storlaget Fredrikstad i den såkalte "kronekampen", som bør gi klubben både tilskuere og sårt tiltrengt kapital. Tre poeng på søndagens tur til Toten for møtet med Raufoss ville være en perfekt oppladning før siste kamp i vårsesongen.

Umarkert

Raufoss virket ikke enig i det og gikk opp i 1-0 allerede etter fem minutter. Hjemmelaget rullet opp på venstresiden og Nicolai Fremstad hadde masse plass og rom da han kikket opp og så at Simen Næss hadde lurt seg mutters alene bak ryggen på Aleksander Foosnæs. Full gjennomtrekk i RILs bakre rekker og Næss sendte Raufoss enkelt i ledelsen.

Den varte bare knappe sju minutter, for så smalt det i andre enden. Mads Reginiussen stjal ballen på midtbanen og Robert Stene tredte opp Torgil Gjertsen på en overgang. Gjertsen slo så inn i boksen, der verken Reginiussen eller Stene fikk avsluttet. Raufoss-forsvaret klarerte derimot ballen rett ut til Simen Sandmæl som banket inn utlikningen.

Dårlige klareringer og et nølende Raufoss-forsvar ga Ranheim muligheter i og rundt hjemmelagets felt. Etter 20 minutter fikk trønderne frispark rett utenfor 16-meteren. Daniel Kvande skjøt langs bakken, men vertene fikk klarert.

Les også

  1. Ingebrigtsen: - Burde tatt med oss 1-0 og låst kampen

  2. Ulykkelig etter tabben som rotet bort seieren

Kjedelige minutter

Bortsett fra scoringene måtte man lete lenge for å finne høydepunkter, sjanser eller i det hele tatt grunner til at man liker fotball.

Det nærmeste noen lag var å kommet ledermål var da Kristian Onsrud dro til på volley etter en Raufoss-corner sju minutter før pause.

Andre omgang fortsatte i samme spor, selv om Robert Stene kom til en brukbar sjanse midtveis i omgangen. Ranheim fikk frispark rett utenfor 16-meteren i flott hold for Stene. Snikskytteren skjøt hardt mot Raufoss-målet og gikk over via hanskene til keeper Lauvli. Ranheim fikk derimot ikke corner.

Om ikke det vekket søvnige totninger, våknet de kanskje etter 70 minutter. Raufoss-stopper Petter Senstad dro til fra distanse og smalt klokkerent i stolpen. Ingen fikk tak på returen og Ranheim fikk beinet unna.

...så våknet lagene

Mer rom og mer tempo i denne perioden og fire minutter senere kunne Raufoss gått opp i 2-1 da målscorer Næss prøvde seg på en frekkis fra innleggsposisjon. Skuddet måtte Barli fiste til corner.

Kvarteret før slutt var endelig Ranheim på veg fremover. Sandmæl gjenvant ball og tok med seg Gjertsen på høyresiden. Melhus-gutten slo inn mot Stene som kom til avslutning fra kloss hold, men Aleksander Solli sto i veien for Ranheim-scoring.

Så skulle altså Raufoss få straffesparket sitt, da Karl Morten Eek felte Rocky Lekaj inne i boksen. Lekaj tok straffen selv og skjøt hardt til side for mål. Håpløs bom.

Da så kampen ut til å ebbe ut i 1-1, men så fikk altså Ranheim denne overgangen to og et halvt minutt på overtid. Kim Ove Riksvold ble dermed den store helten for Ranheim, som rykket opp til 8.-plass på tabellen med 20 poeng — á poeng med Sandnes Ulf og Mjøndalen.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Raufoss Fotball
  3. Ranheim IL