Her er fotball-VMs ti største tapere

For hver vinner i et spektakulært fotball-VM er det haugevis av tapere. Her har du 10 som mislyktes totalt i mesterskapet.

FLOPPER? Fra venstre Nikola Kalinic, Harry Kane, Olivier Giroud og David de Gea har hatt svært forskjellige opplevelser i dette VM-sluttspillet.

1. Nicola Kalinic, Kroatia

Man skulle tro at alle som hadde med Kroatia å gjøre i årets fotball-VM ble nasjonale helter. Det var ikke tilfellet med Nikola Kalinic. I Kroatias første gruppespillkamp mot Nigeria nektet han å komme på som innbytter fem minutter før slutt, ettersom han mente at han var for god til å brukes på den måten. Resultatet ble at trener Zlatko Dalić sendte ham hjem, selv om det betød at laget da kun hadde én kvalifisert spiss i troppen. Den spissen (Mandzukic) tok imidlertid Kroatia til finalen på onsdag, mens Kalinic drakk gulrotjuice og tørket tårer hjemme i Solin.

2. Harry Kane, England

Mange stusser sikkert over at Kane er på listen over VM-tapere, etter å ha ført England til den beste plasseringen siden 1990, kanskje til og med 1966, hvis lørdagens resultat i bronsefinalen går i deres favør. Han er attpåtil toppscorer i turneringen i skrivende stund. Hvis han ender opp med gullstøvelen, er det i så fall ved å score de dølleste VM-målene i historien. Tre straffespark, og ett der ballen tilfeldigvis traff ham i hælen og skiftet retning. Og en umarkert heading fra én meter på corner. Det der hadde du også klart.

3. Cristiano Ronaldo, Portugal

På papiret høres tre mål mot Spania ut som en kjempeprestasjon. Når man imidlertid vet at det ene var på mesterskapets største keepertabbe og det andre på en straffe han hadde filmet seg til, var det ikke imponerende. Frisparkmålet kan ingen ta fra ham, men det var også det første han har scoret på frispark på tre år. Blind høne, etc. Han var også i cornermølja som det ble mål av mot Marokko. Resten av mesterskapet minnet han mer om Andreas Lund, da han spilte for Wimbledon (ikke Molde-perioden).

4. Joachim Löw, Tyskland

Kom til mesterskapet som en legende, forlot som en fjolle, etter at hans tyske verdensmestre hadde fått juling av tøyselag som Mexico og Sør-Korea. Selv mot Sverige hadde de flaks som scoret vinnermålet på overtid, men med den enkleste motstanderen igjen, klarte de jaggu å rote bort mulighetene. Smart valg å la lagets raskeste spiller, Leroy Sané, være igjen hjemme. Coaching i verdensklasse, Joachim.

UTSLÅTT: Joachim Löw fortviler over at Tyskland tapte mot Sør-Korea og ble slått ut av VM allerede i gruppespillet.

5. David de Gea, Spania

Før mesterskapet gikk diskusjonen om hvem som var den beste keeperen i verden, og de fleste nevnte David de Gea blant kandidatene. Det er det ingen som gjør nå. Hans klønete inngripen på pølsetreffet til Ronaldo får selv Karius med hjernerystelse til å virke som en trygg mann. Hadde for øvrig ikke en eneste kvalifisert redning i hele mesterskapet.

6. Luis Rubiales, Spania

Det er viktig å vise handlekraft når man er ny i jobben. Det gjorde Luis Rubiales til gagns, da han etter to uker i stillingen som spansk fotballforbundsjef sparket suksesstreneren Julen Lopetegui. At det var tre dager til VM skulle begynne, og at treneren hadde gjort det enormt bra (14 seirer på 20 kamper), var ingen hindring. Nyheten om at Lopetegui skulle bli ny Real Madrid-manager kunne han bare ikke la passere ustraffet. Fernando Hierro fikk den utakknemlige jobben å coache Spania i mesterskapet, og løste det på katastrofalt vis. På fire kamper – deriblant mot de tre deltagerne som ligger lavest på FIFA-rankingen – klarte de bare én seier. Mot Iran.

7. Lionel Messi, Argentina

Når det er opplest og vedtatt at man er verdens beste med knottsko, holder det ikke å bare være den beste spilleren på Argentina. Det holder heller ikke med VMs peneste mål mot Nigeria eller to assists mot Frankrike.

TUNGT: Det skulle ikke bli Argentina og Lionel Messis VM denne gangen heller. Søramerikanerne røk ut mot Frankrike i åttendedelsfinalen.

I Messi-sammenheng er dette å anse som en fiasko. Det er bare for dårlig, Lionel, pell deg hjem og tren.

8. Olivier Giroud, Frankrike

Til tross for at han er på VMs beste lag, er han den største parentesen i angrepsrekka deres. Der Mbappé har satt fartsrekorder og moset Argentina, og Griezmann, som ham, også har puttet tre, har Giroud vært som et slags ornament, som har hengt der i lufta uten å treffe noe. Noen har begynt å trekke linjer til Stephan Guivarc’h, den dårligste VM-vinneren i historien, men Giroud har i det minste produsert én assist. Noe vel svigermora di hadde klart på et slikt kanonlag.

9. Neymar, Brasil

VM ville muligens blitt husket som et målbonanza av de helt store, hadde det ikke vært for de forferdelige lidelsene Neymar ble utsatt for.

VANLIG SYN: Brasils superstjerne Neymar befant seg påfallende ofte på bakken under fotball-VM.

Mannen med klodens laveste smerteterskel spant, ved den minste berøring fra motspiller, flere ganger rundt enn Nadia Comaneci i sine velmaktsdager på frittstående. Ja, noen gang var det bare vindtrykket som frembrakte reaksjonen. Jeg heier på at veterinæranbefalingene fra travsporten innføres - neste gang noen lider på den måten, bør vedkommende skytes. Det er det beste for alle.

10. VM slik vi kjenner det

Så du trodde det var vrient å være homofil og opposisjonell hos vertsnasjonen Russland? Vel, du har så absolutt et poeng, men når årets mesterskap er over, overlates arrangementet til Qatar. Der er det dødsstraff for homofili, man kapper av hender, føtter og hoder for lovbrudd man ville nøyd seg med litt røff varetektsfengsling for i Russland.

Turneringen skal spilles i november og desember. I en ørken. I et land der det fantes cirka 400 registrerte fotballspillere da de fikk tildelt mesterskapet. Gangen etter skal det arrangeres i Canada, USA og Mexico, altså i samtlige land på et helt kontinent, hvorav to av landene er henholdsvis nest største og tredje største land i utstrekning. Takk for alt, og hvil i fred, fotball-VM. Det var gøyalt i de 88 årene det varte.