Fotball

Levanger fikk nei fra Halvorsen og Perry – går for tidligere Lillestrøm-profil

1.-divisjonsklubben er på trenerjakt — har styremøte i klubben i kveld.

Levanger er på jakt etter ny hovedtrener.
  • Eirik Gønning
  • Petter Rasmus

Det nordtrønderske fotballflaggskipet Levanger kan bli blågult i hele den sportslige ledelsen.

Per Joar Hansen måtte forlate Rosenborg midt i fjorårssesongen.

Etter det Adressa.no forstår, er nemlig Magnus Powell en brennhet kandidat til å ta over trenerjobben etter Andreas Holmberg som har gått over i den nyopprettede stillingen som sportssjef i Levanger.

Halvorsen sjekket ut

Tidligere denne måneden ble tidligere RBK-trener Per Joar Hansen koblet til Levanger, men til Trønder-Avisautelukket Perry at jobben var aktuell for ham.

Jan Halvor Halvorsen har ett år igjen av kontrakten med Bodø/Glimt.

Adressa.no vet at også Jan Halvor Halvorsen har vært på blokka til Levanger. Med trøndersk kone og hus i Trondheim, håpet Levanger å lokke ham tilbake til Trøndelag ett år før kontrakten går ut i Bodø. Men 52-åringen skal ha takket nei til muligheten for å ta over på Moan.

Powell ny favoritt

Nå skal altså Levanger ha kastet sine øyne på Magnus Powell.

Magnus Powell er aktuell som ny trener i Levanger.

Powell markerte seg som målfarlig spiss i den norske eliteserien både for Lillestrøm og Lyn, før han avsluttet spillerkarrieren i GIF Sundsvall. Der fikk han også sin første trenerjobb. Deretter vendte han tilbake til Lillestrøm som trener for juniorlaget, før han foran denne sesongen fikk hovedtreneransvaret for 2. divisjonslaget Egersunds IK. Laget kjempet helt i toppen av sin avdeling, men maktet ikke å avgjøre opprykkskampen.

Moden for et steg opp

Nå gir 41-åringen seg i Egersund, ett år før kontrakten hans går ut. I sitt «avskjedsord» på klubbens egen hjemmeside, skriver Powell følgende:

«Da jeg kom her var jeg usikker på hvordan jeg ville takle å ha hovedansvaret for et lag. Det er jeg mye tryggere på nå. Jeg har opparbeidet meg selvtillit og kjenner meg moden til å ta et steg opp. Om det er en riktig beslutning vet jeg kanskje ikke før om noen år. Men jeg har lyst til å forsøke».

Det forsøket kan altså bli i Levanger.

Flere kandidater

— Vi jobber fortsatt bredt. Og jobber med flere kandidater. Noe mer ut over det kan jeg ikke si, sier daglig leder Hroar Stjernen.

Sammen med leder Nils Petter Strand og resten av det sportslige utvalget i klubben leder han jobben med å finne aktuelle kandidater. Andreas Holmberg er også med i det arbeidet, som en samtalepartner.

Møte i kveld

Adressa.no vet at Levanger i kveld har styremøte, hvor en av sakene etter all sannsynlighet er ansettelse av ny trener.

Styret skal altså ha fått flere konkrete navn på aktuelle kandidater - i tillegg til Magnus Powell.

Styreleder i Levanger, Torbjørn Storsve er svært ordknapp når adressa.no tar kontakt.

— Jeg har ingen kommentarer i det hele tatt, sier han.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Levanger FK