Fotball

Vidar Nisja: - Å prøve noe nytt kan gi meg et løft

Midtbanespilleren har hatt sin siste sesong i mørkeblått.

AVSKJED: Søndag spiller Vidar Nisja sin siste kamp for Viking. Her fra et oppgjør mot Stabæk.
  • Kurt Arne Nilssen

Vidar Nisja har fått den endelige beskjeden om at han er ferdig i Viking. Mot Mjøndalen på søndag spiller han sin siste Viking-kamp.

— Nå ser jeg først frem til avslutningen på søndag, men deretter må det bli fortgang på hva som skal skje neste år, sier Nisja.

— Motivasjonen er veldig stor, og jeg er på ingen måte ferdig som fotballspiller, sier Nisja.

- Er du skuffet over at du er ferdig i Viking?

— Det er litt merkelig at det er over etter åtte og et halvt år, men samtidig var det greit å få en avklaring. Det blir både en lettelse og litt vemodig når vi søndag spiller sesongens siste kamp. Viking stadion har vært som et hjem for meg, sier Nisja.

- Er du skuffet over at Viking ikke prioriterte å gi deg ny kontrakt?

— Jeg var mer skuffet i sommer da det ikke kom noe tilbud. Etter hvert som mange av de andre har fått tilbud forsto jeg hvilken vei det gikk. Det er ikke slik at de er usikker på hvilke kvaliteter jeg har etter å ha vært her i over åtte år, sier han.

— Nå skal det bli kult å prøve noe nytt, og det kan gi meg et løft, sier han.

- Ryggraden

— Vidar har vært en del av ryggraden i troppen vår i mange år, han er en ærlig og flott type, en virkelig lagspiller som samtidig har scoret mange viktige mål. Vidar er rett og slett en god mann. Men vi har begrenset handlingsrom i Viking, vi er i rød sone og skal ha en stall med færre etablerte spillere. Vi må gjøre noen tøffe valg. Nå ønsker vi Vidar lykke til videre i karrieren, sier Vikings daglige leder, Eirik W. Henningsen til klubbens hjemmeside.

Nisja kom til Viking sommeren 2007. Siden den gang har han spilt 189 seriekamper for Viking og scoret 32 mål.

Les også

Er det riktig å kvitte seg med Nisja når Thioune får bli?

— Trist

— Det er veldig trist å se Vidar forlate oss. Han er en herlig type i ha i troppen. Han jobber hardt, han kjemper på. Men vi skal redusere stallen og da var det ikke mulig å forlenge med ham. Samtidig blir det forhåpentlig bra for Vidar å få spille mer. Jeg håper han finner en klubb hvor han kan få vise hvor god han er. Han har betydd mye for oss i mange år. Men alt har en ende og nå kan vi bare ønske Vidar lykke til, sier trener Kjell Jonevret.

— På Stadion søndag, når vi møter Mjøndalen, ønsker vi å vise at vi setter og har satt stor pris på Vidar. Vi håper folk blir med og takker av ham og andre spillere som forlater oss da, sier Henningsen.

Stig Lillejords agentselskap representerer Vidar Nisja i jakten på ny klubb. Han sier at ingenting rundt Nisjas framtid som spiller er bestemt.

— Vi er i samtale med to konkrete klubber i eliteserien. Begge viser seriøs interesse. Vi vil intensivere praten med klubbene i løpet av den nærmeste uken, sier Stig Lillejord til Aftenbladet.

Også Sandnes Ulf og Bengt Sæternes skal være interesserte i den offensive midtbanespilleren.

Les også

Minst tre nye må inn

— Vemodig

Vidar Nijsa har lagt ut følgende hilsen til Viking-supporterne på Vikings hjemmeside:

"En sommerdag i 2007 ruslet en litt nervøs 20-åring fra Vigrestad inn dørene på Viking stadion for første gang. Der ble jeg tatt imot av evigunge Henry Hinna som med sin lune humor og væremåte fikk meg til å forstå at dette ikke bare var hans hjem, men at det også var mitt nye hjem.

De første månedene gikk med til å bli kjent med mine nye lagkamerater og til å tilpasse meg tempoet i den nye treningshverdagen. Debuten lot vente på seg, men i sesongens nest siste kamp, da resultattavla viste 4-0 til Brann, tror jeg til og med Uwe Rösler følte at han ikke hadde mer å tape. Det var tid for mine første 22 minutter i Tippeligaen.

Vi tapte til slutt 5-2, men å stilne et høylytt og fullpakket Brann stadion med debutmålet mitt i det 80. minutt vil for alltid være ett av de mange gode minnene jeg tar med meg videre.

POPULÆR: Vidar Nisja med Viking-fansens banner på Stadion.

I de tre neste sesongene økte spilletiden år for år. Det året jeg utrolig nok fikk mest spilletid i min vikingkarriere var i 2010. Etter å ha vært ute av kamptroppen de tre siste treningskampene før sesongen startet, i tillegg til den første seriekampen borte mot Vålerenga, snudde alt da jeg fikk starte hjemme mot Brann i andre serierunde. Sesongen endte med 28 av 30 mulige kamper fra start.De siste årene har vært som en berg og dalbane; fra å være høyt oppe etter å ha vært toppscorer i 2012 og 2014, til å få kjenne på nedturen påfølgende år.

Det har til tider vært hardt og krevende å takle disse svingningene, men gleden i øynene til dem rundt laget, og ikke minst til dere supportere når vi har gjort det bra, har så absolutt gjort at det har vært verdt det. Det har vært en ære å få lov til å representere Viking i både med— og motgang!

De siste årene har vært som en berg og dalbane.

Etter 304 kamper og 55 mål for Viking FK, tar jeg på meg den mørkeblå drakta for siste gang på søndag. Det kommer garantert til å bli vemodig, men jeg er stolt over å kunne si at så lenge jeg har vært i klubben har jeg jobbet hardt og alltid gjort mitt beste for at alle som er glade i Viking skulle være stolte av klubben sin. Som alle andre med mørkeblått hjerte skulle jeg så inderlig ønske at vi kunne kronet året med medalje i serien og ikke minst en etterlengtet cupfinale. Slik gikk det dessverre ikke.

Det har til tider vært hardt og krevende å takle disse svingningene.

Når det nå går mot slutten av min vikingepoke, vil jeg benytte anledningen til å takke alle spillerne og lederne som har vært en del av hverdagen min de siste åtte og et halvt årene. Jeg vil også takke familie og venner, og ikke minst min fantastiske kone Marta, som har vært med og støttet meg gjennom bådeopp- og nedturer. I tillegg har jeg satt stor pris på all støtte fra supporterne!Det er like spesielt hver gang jeg hører ”Heihå. Heihå. Han kjæme ifrå Hå…”Jeg håper at dere får mye å juble for de kommende sesongene!

Det er like spesielt hver gang jeg hører ”Heihå. Heihå. Han kjæme ifrå Hå…”

Helt til slutt vil jeg bare minne om at selv om det ikke har blitt mange medaljer i mine snart ni år som vikingspiller, så kan den viktigste seierskransen ikke vinnes på noe idrettsanlegg i hele verden. Derfor vil jeg avslutte med Paulus sine ord til filipperne:

“ Mine søsken, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet, mot den seierskransen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.” (Filipperne 3, 13-14.)"

  • Skriv inn din hilsen til Nisja etter annonsen.

Les også

  1. Viking-profil kan havne i Bodø/Glimt

  2. Thioune tilbys én ny sesong

  3. Thioune: - Penger er ikke viktig

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien