Fotball

For åtte år siden kom Zlatan med sin spådom om Lagerbäck som norsk landslagssjef

Norges nye landslagstrener ble lansert til jobben så tidlig som i 2009.

Zlatan Ibrahimovic (t.h) og Lars Lagerbäck på en pressekonferanse i 2009 - før det svenske landslagets kamp borte mot Malta.
  • Sindre Trygsland

Onsdag ble 68 år gamle Lars Lagerbäck presentert som Norges nye landslagssjef i fotball. Han overtar etter Per-Mathias Høgmo som måtte gi seg i jobben i november, etter en svak start på VM-kvalifiseringen.

På seansen med norsk presse fikk svensken spørsmål om mye, blant andre Zlatan Ibrahimovic og hvordan det var å jobbe med storscoreren.

– Om man har verdensklassespillere med spesielle egenskaper, er det en utfordring i seg selv. Da skal den spillerens egenskaper tilpasses et kollektiv. Har du spillere som ikke har ekstreme egenskaper, syns jeg på en måte at det er lettere å jobbe med et lag på den måten, svarte Lagerbäck på pressekonferansen på Ullevaal stadion.

Les også

Han ble utropt til Sveriges kjedeligste person. Nå skal Lars Lagerbäck redde norsk fotball.

Lars Lagerbäck ble onsdag presentert som Norges nye landslagssjef.

Kastet ut Zlatan

Sveriges største fotballstjerne gjennom tidene har tidligere vært på kant med Lagerbäck.

I 2006 ble Zlatan, Olof Mellberg og Christian Wilhelmsson kastet ut av troppen etter en bytur i Göteborg. Ibrahimovic tok senere et oppgjør med Lagerbäck og hans avgjørelse i sin selvbiografi, skriver blant annet Sydsvenskan.

Men Ibrahimovic, som nå spiller i Manchester United, har også sagt mye fint om Lagerbäck opp gjennom årene. Allerede i 2009 spådde Zlatan stor suksess dersom 68-åringen skulle ta over Norge.

Les også

Lagerbäck om pengene han får: – Jeg tjener mye mer enn nordmenn flest

Ble spurt om Norge-jobben

Etter at Åge Hareide hadde gått av som norsk trener, ble nemlig superstjernen spurt av en norsk journalist om Lagerbäck var mannen som kunne føre Norge tilbake til et mesterskap for første gang siden EM i 2000.

– Absolutt, han har tatt Sverige til flere mesterskap. Den eneste gangen han mislyktes var denne gangen, svarte Zlatan, og viste til den pågående VM-kvalifiseringen til Sverige, der sjansen for en billett til VM i Sør-Afrika allerede var kjørt.

Les også

Svensk suksessforfatter tror ikke på Zlatans historie

Seansen er publisert hos svenske Aftonbladet. Etter å ha svart, snur Zlatan seg til Lagerbäck og spør om veteranens merittliste i Sverige.

– Hva er det, to EM og to VM på 10–11 år?

– Det hadde vært kult for Norge å få Lars, sa Zlatan.

Superstjernen hadde rett. Etter å ha tatt over det svenske landslaget i 2000, tok Lagerbäck laget til fire strake mesterskap: To EM og to VM.

Etter ni år som svensk landslagssjef ledet Lagerbäck Nigeria i VM-sluttspillet i Sør-Afrika. Deretter fulgte eventyret på Island fra 2011 til 2016, som endte med kvartfinaleplass i EM i Frankrike i fjor sommer.

Hør Frode Grodås fortelle om Mesternes Mester, honning-produksjonen i hagen, Lagerbäck og nedturen med Høgmo:

Les mer om

  1. Zlatan Ibrahimovic