Fotball

Berntsen om årets første treningskamp: – Alltid tøffe kamper mot Bryne

Det er over 13 år siden Bjarne Berntsen sist ledet Viking i kamp. Nå er 61-åringen klar for comeback.

Trener Bjarne Berntsen jublet da prøvespiller Mansour Gueye scoret mål på fredagens Viking-trening. Lørdag kan det bli mer å juble for når Bryne er motstander i årets første treningskamp.
  • Kjetil Flygind

RANDABERG ARENA: – Det er alltid kjekt å spille kamper, og det blir kjekt å møte Bryne. Det blir alltid tøffe kamper uansett hvilken divisjon lagene er i. Det gir ekstra motivasjon, sier Berntsen til Aftenbladet.

Berntsen fikk se prøvespiller Mansour Gueye (tidligere Skeid) score i spill på liten bane, og kastet armene i været og smilte og lo. Det var i det hele tatt god stemning på siste trening før årets første treningskamp. Berntsen er fornøyd med det han har sett av spillerne i de tre ukene han har ledet laget på feltet.

– Det begynner å ligne på noe. Spillerne jobber hardt, sier han.

Prøvespiller Mansour Gueye i aksjon på fredagens Viking-trening.
Les også

Ryerson irritert på Viking etter at overgang gikk i vasken

Disse starter kampen

Sist gang 61-åringen ledet laget i kamp var i 2004, da Kjell Inge Olsen trakk seg som trener.

– Jeg fikk vel seks-syv kamper da. Det jeg husker fra den perioden var at vi ikke slapp inn mål på bortebane, sier Berntsen og humrer.

– Hva ønsker du å se av ditt lag i denne treningskampen mot Bryne?

– Vi håper å se igjen det vi har jobbet med på trening, både offensivt og defensivt. At vi har god struktur, er vanskelige å spille mot, er aggressive og gode i gjenvinngsfasen og at vi forhåpentligvis er solide bakover.

Fredag drillet han laget som starter den Aftenbladet-sendte treningskampen mot Bryne i Randaberg Arena.

Laget, i en 4-3-3-formasjon, ser slik ut:

Amund Wichne – Rasmus Martinsen, Kristian Novak, Mansour Gueye (prøvespiller fra Skeid), Viljar Vevatne – André Danielsen, Julian Ryerson, Kristian Thorstvedt – Zymer Bytyqi, Udo Aniekpeno, Mathias Bringaker.

Viking møter Bryne i Randaberg Arena lørdag.
Les også

Her er Berntsens første Viking-ellever

– Skal smelle litt

Det blir bytter underveis. Blant annet skal keeperne, Amund Wichne og Iven Austbø, få én omgang hver. De som står over kampen er Steffen Ernemann, Tommy Høiland, Usman Sale, Stian Michalsen og Fredrik Torsteinbø.

Rasmus Martinsen får 1. omgang på høyrebacken, før danske Claes Kronberg overtar etter pause. Martinsen gleder seg til å komme i gang.

– Det blir kjekt. Vi har hatt tre gode treningsuker, men det er rart med det; man er klar for ferie etter siste seriekamp. Men det går ikke mange dagene før man begynner å lengte etter å komme i gang igjen. Spesielt når det er mot Bryne. Da skal det smelle litt. Det ligger litt prestisje der, sier Martinsen.

Viking kaster prøvespiller Mansour Gueye rett inn i kamp etter én trening med klubben.

– Det er det beste stedet å få sett han, så det er ikke noe å vente med, sier Bjarne Berntsen.

– Jeg er veldig glad for å være her og få sjansen til å vise frem. Jeg ønsker å bidra med autoritet på banen. Jeg er en ledertype, sier Oslo-gutten som har vært kaptein under Tom Nordlie i Skeid i 2. divisjon.

Les også

Erik Thorstvedts sønn klar for Viking: – Han har imponert

Bryne sliter med skader

Bryne har allerede spilt en treningskamp, de slo Brodd 4–1 forrige lørdag. De forventer et helt annet kampbilde mot Viking.

– Nå skal vi øve oss mot relativt mye bedre motstand og få en indikasjon på hvordan vi ligger an, sier trener Ole Hjelmhaug til Aftenbladet.

Fredag ettermiddag hadde han ikke tatt ut laget som starter mot Viking, han må ta hensyn til en del skader og vurdere elleveren fram til kampstart.

Les mer om

  1. Fotball
  2. OBOS-ligaen
  3. Viking FK
  4. Bryne FK