Jerv: - Vi vil ikke ha en trener som ikke vil være her

Går i forhandlinger med Start om kompensasjon for Steinar Pedersen.

SNART KOLLEGER? Jerv-trener Steinar Pedersen og Start-direktør Even Øgrey Brandsdal på Sparebanken Sør Arena før møtet mellom klubbene for to uker siden.

Grimstad-klubben sendte tidlig tirsdag ettermiddag ut en pressemelding. Der bekrefter de at de har mottatt en formell henvendelse fra Start angående Steinar Pedersen. Jerv bekrefter også at Start ønsker Jervs assistenttrener Andreas Jenssen.

Overfor Fædrelandsvennen bekrefter sportslig leder Cosmo Collett at klubben ønsker å komme frem til en løsning med Start.

— Vi vil ikke ha en trener som ikke vil være her. Vi håper å bli enige med Start om en kompensasjon slik at vi kan frigi en av våre ressurser til IK Start. Dette er en del av toppfotballen, sier Collett.

Trolig går klubbene i møte i dag.

— Det er vår intensjon å møtes ganske kjapt, sier Collett.

- Blir Steinar Pedersen med på forandlingene?

— Nei. Dette handler nå om at klubbene må bli enige, svarer Collett.

Les også

- Saken skriker etter at Start og Jerv prater sammen

Fredag for halvannen uke siden ga de Start tillatelse til å snakke med hovedtreneren, som har et klart ønske om å trene Start.

— For hver dag som går er vi én dag nærmere. Vår prosess fortsetter videre, om vi har dialog med Jerv har jeg ingen kommentar til, sier Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal tirsdag formiddag.

Les også

Her er Pedersen og Jerv i møte lørdag kveld

Jerv sendte før helgen ut en pressemelding der de skrev at det var uaktuelt å slippe hovedtreneren til storebror Start – til tross for at de for halvannen uke siden ga Start tillatelse til å snakke med Pedersen. Situasjonen virket fastlåst, men nå nærmer det seg altså en løsning.

Pedersen har trent Jerv i to sesonger. Etter opprykket fra 2.-divisjon i fjor, overrasket klubben alle ved å kapre kvalifiseringsplass i 1.divisjon i årets sesong. Det gikk hele veien til siste runde mot Start, men der endte drømmen om eliteseriespill med 2-4-tap over to kamper.

Steinar Pedersen, gikk lørdag kveld i møte med Jerv-ledelsen om egen fremtid. Han har hittil ikke kommentert saken. Etter det Fædrelandsvennen vet har han gitt Jerv-ledelsen klar beskjed om at han ønsker å trene Start fra og med januar 2016.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering