Fotball

Norsk Tipping misliker Discovery-avtalen

Liker ikke at tv-giganten markedsfører utenlandske spillselskap.

Administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, liker ikke den nye TV-avtalen. Ned Alley / NTB scanpix

Norsk Tipping liker ikke at Norges Fotballforbund har solgt TV-rettighetene til Discovery-gruppen, som sender reklame for utenlandske spillselskaper.

— Vi skulle svært gjerne sett at rettighetene ble solgt til aktører som er lojale mot reklameforbudet, det vil si loven som forbyr utenlandske bettingselskaper å markedsføre seg i Norge. Det er ikke Discovery, derfor er vi ikke fornøyde med beslutningen som er tatt av norsk fotball i dag, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid til Kampanje.

Les også

Fotballavtalen: - Hauge får 30 millioner 

Les også

Norsk fotball mindre verdt enn engelsk

Les også

TV 2 mister norsk fotball: - Vi strakk oss langt

Discovery-gruppen, som sendte reklame for utenlandske spillselskaper i forbindelse med europaligasendingene torsdag, skal ha betalt 2,4 milliarder kroner for å sende norsk eliteserie og 1. divisjon i fem sesonger fra 2017. — Vi vet utmerket godt at inntektene fra bettingselskapene betyr mye for Discovery og andre kanaler som omgår reklameforbudet. En stor del av pengene som er blitt lagt på bordet for rettighetene kommer fra den internasjonale bettingindustrien, sier Almlid.

Det er uklart om salget av TV-rettighetene påvirker Norsk Tippings mangeårige sponsorat av eliteserien. Siden 1990 har tippeselskapet kjøpt navnerettighetene og kalt toppdivisjonen for «Tippeligaen». Den nåværende avtalen gikk ut etter 2015-sesongen. Partene er i forhandlinger om en ny avtale.

— Det er nyttig for oss at beslutningen om salget av medierettighetene ble tatt før vår avtale med norsk fotball fullføres, sier Almlid til Kampanje. (©NTB)

 1. Les også

  Slik blir din nye fotballhverdag på TV

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  «Tippeligaen» forsvinner etter denne sesongen

 2. FOTBALL

  «Hvor langt skal hykleriet gå?»

 3. SPORT

  Sentrale norske idrettsledere frykter konsekvensene av fotballens milliardavtale

 4. FOTBALL

  Ola Bernhus om fotballens TV-avtale: Pengene vinner alltid

 5. FOTBALL

  Hangeland hardt ut mot Fotballforbundet: - Tenker på pengene og ikke på moralen

 6. FOTBALL

  Spillet om den store gevinsten