Fotball

Rekdal gir ikke opp medaljehåpet

Lillestrøm vant over Vålerenga på Åråsen for første gang på åtte år – men fortsatt har Kjetil Rekdal blikket festet på pallen i eliteserien.

Kjetil Rekdal gir ikke opp håpet om medaljer, selv etter tapet mot Foto: Digitalsport

  • Lars Heltne

Lillestrøm (Aftenposten.no): På et Vålerenga-lag uten Daniel Fredheim Holm, Rasmsus Lindquist og toppscorer Vidar Örn Kjartansson, var Morten Berres 100. mål i den øverste divisjonen et av få lysglimt for Vålerenga-trener Kjetil Rekdal på Åråsen søndag.

Les også

Knudtzon ødela Berres jubelkveld

— Vi er ikke smarte nok, og nærmest hele laget blir satt ut av spill av tversoverpasningen forut for 1-0-scoringen. Vi gjør noen dumme feil, og jeg som trener tar min del av skylden, sier Rekdal etter kampen.

Tror Odd blir for sterke

Selv om 39 år gamle Berres utligning av Petter Vaagan Moens flotte ledermål ikke holdt til poeng, satte fulltrefferen uansett følelsene i sving hos bortesupporterne. En av supporterne som stormet banen, fikk en dytt av Vålerenga-assistent Michael Schjønberg under målfeiringen– og tilsnakk av sjefen selv.

— Jeg skjønner at man er glade, men det må være mulig å oppføre seg. Det var visst noen apekatter blant publikum, sier Rekdal.

Les også

«Åtte års ventetid over»

Erling Knudtzons matchvinnerscoring etter 73 minutter ble uansett ett mål for mye for gjestene, og satte stopper på en rekke på seks Vålerenga-kamper uten tap. Likevel tror Rekdal at bronsemedaljen, som i øyeblikket er fire poeng unna, er innenfor rekkevidde.— Odd er svært gode, og blir nok for tøffe å ta igjen. Jeg tror derimot vi kan greie å kapre tredjeplassen.

Brann neste

På veien mot pallen venter Brann på hjemmebane i neste runde. Bergenserne, som jobber knallhardt for å unngå nedrykk, slo Rosenborg samme kveld som LSK senket VIF på Åråsen.

— Vi må begynne å vinne kamper igjen. Brann blir tøffe å møte, sier Morten Berre, som håper å få sin 101. scoring neste runde. Og at den ville gi større uttelling enn den hundrede.

Uansett får Berre gode skussmål av Rekdal.

— Han gjør en solid innsats på topp. Vi skulle selvfølgelig hatt Kjartansson på banen også, men vi har sluppet inn to mål også i kamper der han har spilt. Vi skaper dessuten nok sjanser til å score flere mål selv i kveld, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Lillestrøm SK
  3. Vålerenga Fotball