Fotball

Fagermo kritiserer agent etter at stortalent forsvant til Premier League

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er misfornøyd med agent Atta Aneke etter John Kitolanos overgang til Wolverhampton.

Dag-Eilev Fagermo er ikke fornøyd med at hans spiller forsvant til engelsk fotball. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Torsdag formiddag bekreftet Odd at 18-åringen forlater klubben til fordel for Premier League-fotball. Ifølge lokalavisen Varden mottar Odd mellom 4 og 4,5 millioner kroner for venstrebacken.

Nå stiller Fagermo seg svært kritisk til Anekes opptreden rundt overgangen.

– For det første ble vi lovet hele tiden at John ville signere en ny avtale med oss. Han hadde jo et tilbud fra Wolverhampton i vinter også, men da ønsket han å bli hos oss, sier Fagermo til Telemarksavisa og fortsetter.

– Så plutselig kommer det et lønnskrav som er så tøft at vi ikke har muligheten til å innfri det. Han er tross alt som en lærling å regne, og da kan man ikke lønnes som en av de mest erfarne i bedriften.

Agenten uenig

Fagermo mener overgangen hovedsakelig er økonomisk motivert fra Anekes side. Det stiller agenten seg uforstående til.

– Jeg har ikke spurt om en krone i honorar, og at Fagermo mener jeg handler for egne interesser er urimelig. Det er så urimelig at jeg nesten ikke vil kommentere det. Jeg har drevet som agent i nærmere ti år, og har alltid handlet til det beste for mine klienter. Dette er så tåpelig, sier Aneke til Nettavisen.

Ikke overrasket

Fagermo har vært kritisk ved flere anledninger når spillere har forlatt Telemark-klubben. Aneke mener dette føyer seg inn i rekken.

– Jeg er ikke overrasket, fordi dette er typisk ham. Nå må han begynne å se seg i speilet og kritisere alt og alle når ting ikke går hans vei. Dette er en del av gamet, sier agenten videre til Nettavisen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Wolverhampton Wanderers FC
  2. Odds BK