Fotball

Dette har ikke skjedd på 1130 dager

Vålerenga påførte Strømsgodset sitt første hjemmetap i serien siden juni 2011.

Vidar Örn Kjartansson scoret etter tre kamper uten mål. Vålerenga vant 2-0 over Strømsgodset.
  • Ulf Hauan

Drammenserne hadde ikke tapt en kamp i serien siden juni 2011, da de tapte for Ole Gunnar Solskjærs Molde. Men de kunne ikke forhindre Kjetil Rekdals Vålerenga, som fortjent tok med seg alle poengene hjem til hovedstaden.

Vålerenga gjennomførte en solid kamp på Marienlyst, og spilte seg kraftig opp etter en noe nervøs åpning. Dermed påførte Oslo-laget Strømsgodset sitt andre strake hjemmetap, hvis man inkluderer tapet for Steua Bucharesti i midtuken.

En taktisk truimf for Kjetil Rekdals menn, som nå har heng på drammenserne på tabellen.

— Dette var ikke godt nok. Det er noe jeg må se på, sier Godset-trener David Nielsen.

— Vi liker ikke at rekorden røk, men vi vil fortsatt være et godt lag på Marienlyst fremover. Nå slipper vi også å ha denne rekorden hengende over skuldrene, fortsetter treneren.

Rett i strupen på Vålerenga

Ghayas Zahid satte inn 1-0.

Publikum måtte dog ikke vente lenge på Strømsgodsets første målsjanse, da Peter Kovacs ble spilt helt fri bare 30 sekunder ut i kampen. Ungareren burde scoret, men nølte og fikk etter hvert dårligere vinkel å skyte fra og Michael Langer fikk avverget situasjonen.Hjemmelaget fortsatte å angripe det som kunne se ut som nervøse Vålerenga-spillere. David Nielsens menn skapte flere halvsjanser, mens gjestene fra hovedstaden bød på svært lite i åpningen.

To kjappe sjokkerte vertene

Men Vålerenga var dødelig effektive og tok ledelsen helt ut av det blå 14.minutter ut i oppgjøret. Og for en scoring gjestene vartet opp med. Vidar Örn Kjartansson fintet ut hele Strømsgodset-forsvaret med en lekkerbisken av et hælspark med Rasmus Lindkvist på vei gjennom. Svensken serverte en nydelig pasning på bakerste stolpe mot Ghayaz Zahid som bare kunne skli ballen i mål. Mot spillets gang, men Vålerenga sjokkerte gjestene. 0-1!

Etter 19.minutter var Vålerenga på tokt igjen. Denne gangen fikk gjestene frispark midt på Strømsgodsets banehalvdel, og kaptein Christian Grindheim serverte nydelig inn mot toppscorer Kjartansson, som fikk stå helt umarkert inne i feltet. Islendingen takket og bukket og satte enkelt inn gjestenes andre for dagen. 0-2!

Les også

VIFs superspiss: - Jeg vil bli her

— Vi begynte kampen veldig bra og produserte nok med sjanser. Litt udyktighet og uflaks hindret scoring, men så scoret de. Vi fortsatte med samme energi, men så fikk vi 2-0 mot oss. Da forsvant energien, kanskje på grunn av trøtte hoder og slitne bein.

VIF spilte seg opp

Fem vanvittige minutter for Kjetil Rekdals menn, som på ingen måter hadde hatt overtaket spillemessig på Marienlyst, men som spilte klokt etter at de tok ledelsen.

Faktisk var Vålerenga nære på sitt tredje da Rasmus Lindkvist kom på et raid opp langs venstrekanten. Svensken slo perfekt inn mot Kjartansson inne i boksen, men islendingen mistet balansen i avslutningsøyeblikket.

Strømsgodset forsøkte å angripe i solskinnet på Marienlyst, men fikk det tøffere utover i omgangen hvor gjestene etterhvert var fullt på høyde, også i banespill.

Nærmest før pause kom Lars Christopher Vilsvik da han ble spilt igjennom etter fine kombinasjoner hos hjemmelaget. Høyrebacken mottok ballen med fri bane mot mål, men valgte å skyte tidlig og skuddet gikk høyt over til stor fortvilelse blant etterhvert så kresne hjemmesupportere. Dermed kunne Rekdals menn gå til pause med tomålsledelse.

Straffebom

De fleste på Marienlyst hadde nok ventet at Strømsgodset ville komme hurtig ut av startblokkene etter hvilen, men i stedet fikk publikum se at det var gjestene som kontrollerte begivenhetene.

Etter 57.minutter var det nettopp gjestene som fikk muligheten til å øke ledelsen da Marius Høibråten felte målscorer Ghayaz Zahid inne i boksen og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket. Men Vidar Örn Kjartansson blåste straffen utenfor mål, og dermed levde håpet videre for hjemmelaget enn så lenge.

Oppildnet av straffemissen hevet Strømsgodset seg, men de helt store sjansene uteble for fjorårets seriemester i første halvdel av 2.omgang.

Ampert

Spillet gled etter hvert inn i det som lignet mer på en taktisk batalje, og en engasjert Kjetil Rekdal virket å ha låst kampen inn i Vålerengas spor. David Nielsen på sin side manet spillerne sine fram i banen, og byttet inn offensivt skyts i form av unge Martin Ødegaard, Flamur Kastrati og Marvin Ogunjimi, uten å lykkes med det.

Et frustrert hjemmepublikum fikk se mer og mer kriging og mindre friflytende fotball, slik de er blitt vant med i foregående sesonger på Marienlyst. Det ble etterhvert også mye stygt spill, og kampen bar preg av mange stopp med spillere som lå nede for telling med jevne mellomrom.

Hjemmestatistikken røk

Med sine 46 kamper på rad i serien uten tap på hjemmebane, måtte hjemmefansen etterhvert bare konstatere at statistikken ville ryke mot Vålerenga. Gjestene var bedre enn Strømsgodset i det meste, og styrte faktisk kampen de siste ti minuttene.

David Nielsens menn skapte så og si ingenting i jakten på å opprettholde den fantastiske statistikken som løp helt tilbake til tapet mot Molde på Marienlyst i juni 2011. En taktisk trumf for Kjetil Rekdal og hans menn som tidvis imponerte i Drammen, og som nå snuser Strømsgodset i nakken. Vålerengas seier gjør at laget nå har heng på Molde på toppen av tabellen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. Vålerenga Fotball