Fotball

Nytt norsk supertalent skal på showturné: Celina mot Ødegaard i Australia

To av Norges mest talentfulle fotballspillere møtes til duell foran 100.000 mennesker i Australia.

SUPERTALENTER: Martin Ødegaard er et velkjent ansikt for de fleste, men også Bersant Celina skal spille treningskamper i Australia i sommer. Foto: Ap/Digitalsport

 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

I 2010 herjet de sammen på kretslaget til Buskerud. Nå møtes drammensguttene Martin Ødegaard (16) og Bersant Celina (18) i Australia, der de skal spille mot hverandre for henholdsvis Real Madrid og Manchester City.

TALENT: Bersant Berisha, her i aksjon for regionslaget (Buskerud, Vestfol, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder) mot Strømsgodsets juniorlag i 2011. Foto: DIGITALSPORT

Det er nemlig ikke bare Ødegaard som får lov til å være turné i sommer. Mandag fikk Manchester City-spiller Bersant Celina beskjed om at han skal være med David Silva, Yaya Touré og de andre City-stjernene på sommerturné.På gigantiske Melbourne Cricket Ground, der det trolig blir fullt hus – 100.000 tilskuere, skal Real Madrid og Manchester City spille kamp i treningskampcupen International Champions Cup 24. juli. Og da står det altså én nordmann på hver banehalvdel.

Les også

På denne gigantarenaen setter Ødegaard & Co. historisk rekord

Celina kan spille for Norge

– Jeg fikk beskjed mandag. Og jeg er veldig glad og tror det blir en bra utfordring for meg, skriver Celina i en tekstmelding til Drammens Tidende, som først omtalte saken.

GIGANTARENA: Melbourne Cricket Ground rommer 100.000 mennesker. Her skal Manchester City møte Real Madrid 24. juli. Foto: Reuters

18-åringen er mindre kjent en sin gamle lagkamerat fra Strømsgodset, Martin Ødegaard, men Celina er regnet som et av Norges største fotballtalenter. Da han debuterte for Kosovos A-landslag i fjor, trodde imidlertid mange at unggutten var tapt for det norske landslaget. Men ettersom Kosovo ikke er offisiell medlem av FIFA, gjør det ikke ham utilgjengelig for Norge. I slutten av juni var Celina i møte med U21-landslagsledelsen, og der ble det klart at Manchester City-spilleren velger Norge.

I likhet Real Madrids norske tenåring, er det også aktuelt med et utlån for Celina.

– Jeg og agentene mine har veldig lyst til det. Jeg tror ikke klubben vil det, men vi får se, sa 18-åringen til DT tidligere i sommer.

 1. Les også

  - Deila byr på Ødegaard

 2. Les også

  I dag starter Martin Ødegaard hardkjøret under ny sjef

 3. Les også

  - Ødegaard på vei til Real Madrids byrival

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Manchester City
 3. Bersant Celina
 4. Martin Ødegaard

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Slik vil barndomskompisen «ydmyke» Ødegaard: - Hadde vært sykt gøy!

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Imponert Real-sjef: - Ødegaard skal få vise seg frem før vi bestemmer oss

 3. FOTBALL
  Publisert:

  På denne gigantarenaen setter Ødegaard & Co. historisk rekord

 4. FOTBALL
  Publisert:

  I dag starter Martin Ødegaard hardkjøret under ny sjef

 5. FOTBALL
  Publisert:

  To av dem kommer til Norge: Slik lader de europeiske storklubbene opp til ny sesong

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Celina sendes hjem fra Australia - Ødegaard-møtet ryker