Iversens super-innhopp

<p><strong> <a target="_blank" href="/live">RBK — Strømsgodset 3-0:</a></strong> Trengte bare 14 minutter på å senke Godset.</p>

  • Line Lauvsnes Oddekalv

Steffen Iversen ble kveldens store helt på Lerkendal. Etter å ha startet kampen på benken, slapp RBK-veteranen innpå 14 minutter før slutt. Da sto det 1-0 til hjemmelaget.

RBK-angriperen rakk ikke å svette en dråpe før det sto 2-0. Så sikret han 3-0-seieren med kveldens prestasjon på overtid.

Zzz

Det var også først like før Iversen kom inn "festen" begynte. For starten av kampen mellom RBK og Strømsgodset var en heller kjedelig affære.

Erik Hoftun sa det rett ut etter første omgang: — Dette var dårlig!

De første 44 minuttene gremmet Rosenborgs sportslige leder seg over mangel på løp og presisjon. Humøret ble reddet av det som ble omgangens eneste opptur. I regi av Fredrik Winsnes og Per Ciljan Skjelbred ble Trond Olsen satt i gang på en kontring han løp rett i mål til 1-0. Høydepunkter Rosenborg-Strømsgodset:

svp://94241?view=ap

Rosenborg-Strømsgodset: Høydepunktene

Da hadde publikum sett RBK være farlig frempå en gang tidligere i omgangen. Også da på overgang fra Skjelbred til Olsen, men da endte RBK-kanten med å drible seg selv inne i Godset-feltet, når han heller burde dæljet til.

Bortelaget åpnet kampen med å få Alfred Sankoh skadet. Midtbanespilleren måtte byttes ut allerede etter 13 minutter.

Resten av omgangen ble et ganske langt gjesp preget av få offensive løp, mye langt fra Daniel Örlund og dueller på midtbanen. Godsets dyktige angrepsduo Jo Inge Berget og Marcus Pedersen virket giftige ved et par anledninger, men RBK-forsvaret holdt stand.

(saken fortsetter)

SLET LENGE MOT STRØMSGODSET: Komlan Amewou og Per Ciljan Skjelbred i duell. (Foto: Scanpix)

Stadig nærmere

I andre omgang skrudde RBK opp tempoet et par hakk, og både Rade Prica og en konstant løpende Fredrik Winsnes kom til avslutninger uten å lykkes. Hjemmelaget fylte på med flere spillere inne i feltet, og virket generelt sett farligere enn før hvilen.

Strømsgodset fikk sin første store mulighet etter drøye 66 minutter da Marcus Pedersen startet godt på et tidlig innlegg fra kanten. 19-åringen stanget ballen like over mål.

Bortelaget avga etter hvert større rom, og kombinert med at RBK fikk bedre skikk på pasningskvaliteten, nærmet hjemmelaget seg stadig en dobling av ledelsen.

Super-Steffen

Det skulle innbytter Steffen Iversen sørge for. Han trengte bare ett minutt på banen før han hadde tegnet seg på scoringslisten.

Mikael Dorsin fosset frem på venstresiden og la presist inn – og da var det bare for RBK-angriperen å plassere ballen i nettet bak Kwarasey.

Og RBKs super-innbytter hadde mer på lager: Med kampens prestasjon sikret han 3-0 på overtid på et glitrende skudd, og sørget for at de som kjedet seg og tvinnet tommeltotter i første omgang fikk en kanon-avslutning på vårkvelden i Trondheim.

AVGJORDE FOR RBK: Steffen Iversen jubler. Markus Henriksen til høyre. (Foto: Digitalsport)

svp://94227?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk