Slik hyller legendene Uniteds nye helt: - Han er i fyr og flamme!

Memphis Depay herjet i Champions League.

Her tar Memphis Depay en pust i bakken underveis i 2-1-seieren over Brugge, kampen der han for alvor presenterte seg for Old Trafford-publikummet.
  • Nicholas Bergh

CHAMPIONS LEAGUE PLAY-OFF, KAMP 1 AV 2:

MANCHESTER UNITED-CLUB BRUGGE 3-1

Det hadde gått 16 måneder siden den siste Champions League-kampen på Old Trafford, og da Manchester United omsider gjorde comeback, benyttet en av klubbens nye stjerner muligheten til å virkelig fri til fansen.

Memphis Depays oppvisning i kampen mot Club Brugge forklarer nemlig hvorfor Manchester United betalte om lag 25 millioner pund (rundt 325 millioner kroner) for å kjøpe ham fra PSV Eindhoven i sommer.

Her scorer Memphis Depay sitt praktfulle andre mål mot Brugge.

To enestående prestasjoner fra Memphis, som spiller med tradisjonsrike nummer syv, førte til trampeklapp på Old Trafford. 13 minutter: Memphis tok en langpasning ned på brystet, før han løftet ballen over oppasseren. Deretter forserte han innover i Brugge-feltet. Avslutningen var velplassert og føk lavt til keeperens venstre side.

43 minutter: Memphis mottok en ny langpasning, denne gangen ute på venstresiden. Med en utsøkt førstetouch tok han ballen med seg, før han bøyde skuddet i det lengste hjørnet fra rundt 20 meter.

Memphis-magien var kjærkommen. Club Brugge hadde nemlig tatt ledelsen allerede etter åtte minutter ved et selvmål fra Michael Carrick.

Les også

Liverpool-manageren hevder han ikke ønsket Uniteds nye stjernespiller

Hylles av Gullit og Kluivert

Marouane Fellaini gjorde 3-1 på overtid, etter et praktfullt innlegg fra nettopp Memphis Depay.

— Jeg avsluttet forrige sesong med mange mål. Nå som jeg har kommet til en stor klubb må jeg gjøre en god jobb igjen. Det er en fin følelse å score to mål på Old Trafford, sier Memphis Depay til BT Sport ifølge BBC.

Tomålshelten la til at han er skuffet over at han ikke scoret flere, i og med at han misset et par gode sjanser etter sin andre scoring.

3-1 er ikke et drømmeresultat for United, men det hadde sett mye værre ut uten Memphis' bidrag. I sosiale medier høster Memphis mye skryt.

Her er noen av reaksjonene:

— Han er i fyr og flamme, Memphis. Flott å se dette, skriver Patrick Kluivert, tidligere stjernespiss for Barcelona, Ajax og det nederlandske landslaget, på sin Twitter-konto.

— Flott prestasjon av Memphis Depay. Supre mål, skriver fotballegenden Ruud Gullit på sin Twitter-konto.

Ruud Gullit (til høyre) var én av de mange kjente fotballpersonlighetene som hyllet Memphis Depay etter de to scoringene. Her er Gullit sammen med Frank Rijkaard etter én av triumfene som kronet karrièren hans, nemlig EM-gullet i 1988.

— En eller annen britisk tabloidavis må lage en overskrift med Elvis in MEMPHIS... Han har gjort det igjen!!! 2-1, skriver den tidligere norske landslagsspissen Jan Åge Fjørtoft på sin Twitter-konto.- Du vet at en ving har en god kamp når du kan høre bruset blant publikum når han får ballen. Memphis kan høre det nå, skriver Manchester Evening News-journalisten Rob Dawson på sin Twitter-konto.

— Et par glimrende avslutninger fra Memphis i kveld, skriver Southampton-legenden Matt Le Tissier, som selv scoret mange praktfulle mål i sin karrière, på sin Twitter-konto.

— Memphis. Verdig et draktnummer som forplikter mer enn de fleste, skriver TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund på sin Twitter-konto.