Fotball

Van Gaal: - Van Persie har vært uheldig

Manchester United-manager Louis van Gaal tar sin nederlandske spisstjerne Robin van Persie i forsvar.

ROSES: Louis van Gaal mener Robin van Persie har vært uheldig. Her blir spissen byttet ut i kampen mot Sunderland.
  • Kjetil Flygind

Jobben med å få Manchester United-skuten på stødigere kurs og bedre vann er i full gang. Men Louis van Gaal har nok å henge fingrene i.

En av tingene som må på plass er å få superspissen Robin van Persie til å finne nettmaskene igjen. Kun to scoringer er det blitt på 31-åringen fra Rotterdam hittil i sesongen. Det betyr at presset ligger på skuldrene til den nederlandske landslagsspissen.

For på Manchester United-benken sitter Radamel Falcao. Der blir han neppe sittende mye lenger hvis «RVP» ikke får ballene i garnet. Og til morgendagens storkamp mot Chelsea på Old Trafford er kaptein Wayne Rooney tilbake fra karantene. Da blir det kamp om plassene.

Louis van Gaal mener Robin van Persie har vært uheldig..

— Ja, det har han vært. Som mot West Bromwich da han skjøt i stolpen. Det var vanskelig å tro at den ikke gikk inn. En spiss trenger også litt flaks, da kommer også selvtilliten. Men han er selvsikker så jeg regner med at målene kommer. Kanskje allerede mot Chelsea, sier United-manageren ifølge goal.com.

Les også

Van Gaal: - Mourinho var så sint og høylytt at jeg ble imponert

Van Persie, som igjen har fått smake på skadene han i perioder slet fælt med i Arsenal, nettet fire ganger under VM i Brasil i sommer. Under ledelse av Van Gaal tok Nederland 3. plassen i VM. Han mener Van Persie er i bedre form nå.

— Jeg mener han er i sin beste form noensinne. Han scorer ikke like mye som før, men han har scoret flere mål for landslaget enn for Manchester United. Og det uten å være i så god form som nå. Det er spesielt. For på seks kamper i VM scoret han fire ganger, pluss i en straffekonk. Da var han på 80 prosent av sin fysiske kapasitet, sier Van Gaal.

Og kommer med en aldri så liten pekefinger:

— En spiss må være på hugget. Han må spille sammen med de ti andre spillerne på laget. Det er viktig. Det gjør han for tiden bedre på landslaget enn på klubblaget.

Les også

  1. Skadetrøbbel for Mourinho: - Vi gråter ikke

  2. Ny skade setter Costa ut av Manchester United-møte

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Manchester United