Fotball

Everton-stopperen var på vei til å bli syndebukk - så ødela han kvelden for Arsenal

Arsenal misbrukte muligheten til å innta tabelltoppen.

Evertons Ashley Williams ble matchvinner mot Arsenal i en 2-1-seier.

Everton 2–1 Arsenal

Alexis Sanchez fortsetter å score mål for Arsenal, men ble satt i skyggen av to Everton-forsvarere som sikret 2-1 og hjemmeseier i Premier League tirsdag.

Sanchez sendte London-klubben i ledelsen med et frispark med utilsiktet hjelp av Williams, men måtte reise hjem uten poeng etter at Everton-stopperen stanget inn et hjørnespark fire minutter før slutt.

– Dette handlet om å gjøre ting godt igjen. Du kunne høre fansen og hvordan de responderte. Jeg var skuffet over målet vi slapp inn. Jeg burde gjort det bedre, så jeg var desperat etter å score et i den andre enden, sa Williams til BT Sport etter seieren.

Les også

Her gjør Norges målvakt det utrolige: - Rett i mål!

Redde Arsenal

Poengtapet kan koste Arsène Wenger dyrt. Chelsea kan øke forspranget til Arsenal til seks poeng med seier mot tabelljumbo Sunderland onsdag.

– Det var en veldig fysisk kamp med mange dueller, og det ødela spillet vårt, men vi var litt uheldige som tapte, sa Wenger.

– De var litt redde til å begynne med, men de fikk selvtillit. Vi kjempet, jeg kan ikke si noe på det, tilføyde franskmannen.

Everton tok sin første seier på seks kamper. Det sender laget opp på en foreløpig 7.-plass på tabellen.

Sanchez-flyt

Sanchez har vært i strålende form som spiss for Arsenal den siste tiden og sendte London-laget i ledelsen med sitt 12. seriemål. Det gjør ham til delt toppscorer i Premier League sammen med Diego Costa, som skal i aksjon for Chelsea onsdag.

Sanchez scoret på et frispark som gikk via beinet til Ashley Williams og satte Everton-keeper Maarten Stekelenburg ut av spill.

– Meget spesielt å stille opp langt utenfor muren. Jeg kan ikke skjønne annet enn at Stekelenburg har stilt han opp der, kommenterte Brede Hangeland i TV 2s studio.

Baklengsmålet satt fyr på Everton, som la mer og mer trykk på Arsenal utover i omgangen. Ett minutt før pause kom utligningen, fra back til back. Leighton Baines slo inn fra venstre med høyre og traff forsvarskollega Coleman som hadde tatt turen inn i Arsenals 16-meter og headet inn 1–1.

Les også

Hegh Arntzen fulgte pappas ordre og tok sjefsrollen. Da kom storspillet.

Sjansefattig

Etter hvilen jaget begge lagene seieren. Mesut Özil burde truffet mål da han satt ballen over tverrliggeren i det 54. minutt, mens Ross Barkley og Romelu Lukaku var frempå for Everton.

Da tiden var i ferd med å renne ut, dukket Ashley Williams opp på et hjørnespark og rett opp sin egen feil ved 0-1-scoringen da han headet inn seiersmålet.

I en dramatisk avslutning på kampen med flere store Arsenal-sjanser ble Everton-kaptein Phil Jagielka utvist. Hjemmelaget reddet flere forsøk på strek, før en Arsenal-spiller ble felt innenfor 16-meteren, uten å få straffespark.

Leicester-skalp for King

Joshua King og Bournemouth fortsetter å imponere i Premier League. Onsdag slo de regjerende seriemester Leicester 1–0.

Marc Pugh ble matchvinner for vertene. Scoringen kom etter at Leicester-keeper Ron-Robert Zieler reddet et forsøk fra Benik Afobe med beinet. Returen falt i beina til Pugh, som satt ballen i mål til 1–0 i det 34. minutt.

Seieren gjør at Bournemouth ligger på en sterk 8.-plass, før 16 av lagene i Premier League skal i aksjon onsdag.

Joshua King startet kampen og ble byttet ut etter 79 minutter.

Leicester imponerte med en sterk 4–2-seier mot Manchester City sist, men maktet ikke å følge opp mot Bournemouth. Den regjerende seriemesteren gikk på sitt åttende tap denne sesongen og ligger helt nede på en 14.-plass.

Les mer om

  1. Arsenal FC
  2. Everton FC