Advokat Elden ber NFF rydde opp i dommerkonflikten: – Dette står på Terje Hauge alene

To dager med Røde Kors-sjefen som fredsmegler, men dommerkonflikten i NFF er fortsatt ikke løst.

EDVARTSENS MANN: – Dette står på Terje Hauge alene, og vi håper at forbundet nå får gått de nødvendige runder med ham, sier John Christian Elden. Han er advokat for Svein-Erik Edvartsen.
  • Roar Lyngøy

Både onsdag og torsdag har Røde Kors-sjef Sven Mollekleiv hatt rollen som «fredsmegler» i den betente konflikten mellom fotballdommer Svein-Erik Edvartsen og dommerseksjonen ledet av Terje Hauge.

Foruten disse tre har Nils Fisketjønn fra NFFs konkurranseavdeling vært med, i tillegg til dommerforeningen ledet av Ola Hobber Nilsen.

Les også

Røde Kors-sjefen megler i betent dommerkonflikt: – Jeg er håpefull

Mollekleiv: – En krevende dag

Men heller ikke torsdag klarte partene å løse konflikten.

– Det har vært en krevende dag. Vi hadde et veldig godt møte i går (onsdag). Jeg var veldig håpefull. Det har vært noe mer krevende i dag, som gjør at Fotballforbundet trenger noe mer tid med sikte på å finne en løsning som kan føre til en varig god løsning for norsk fotball og dommerne, sier Mollekleiv til NRK.

UENIGE: Heller ikke torsdag greide partene å komme frem til en enighet om Svein-Erik Edvartsens dommerfremtid.

– Det har vært litt mer komplisert, og jeg kan ikke gå inn i detaljene på det. Så får NFF redegjøre for prosessen videre, men de ønsker noe mer tid, sier Mollekleiv.

Elden forventer snarlig løsning

Edvartsens advokat John Christian Elden sier til Bergens Tidende at NFF nå må «gå de nødvendige rundene» med Terje Hauge.

– Edvartsen er meget fornøyd med Mollekleivs arbeid, og aksepterer alle de konstruktive forslag han har kommet med. Dette står på Hauge alene, og vi håper at forbundet nå får gått de nødvendige runder med ham, sier Elden.

– Hvor lenge kan Edvartsen vente på en løsning?

– Spørsmålet burde være hvor lenge forbundet kan vente på dommersjefen. Det bør ikke være lenge nå, sier Elden.

– Når forventer dere at Edvartsen er tilbake som dommer?

– Snarest, svarer advokat Elden.

Dommersjef Terje Hauge ønsker ikke å uttale seg og henviser til Nils Fisketjønn, som igjen henviser til NFFs informasjonsmedarbeider Yngve Haavik. Han sier dette:

– Det har vært gjennomført to dialogmøter. Dette har vært og er fortsatt en krevende sak. Vi jobber videre med å finne en løsning, og må bruke den tiden som er nødvendig. Vi har ikke noe mer å tilføye utover det, sier Haavik til Bergens Tidende.

Les også

Edvartsen beskyldes for å være illojal av dommerkolleger: – Svært uheldig

Har ennå ikke dømt

Svein-Erik Edvartsen har ikke dømt en kamp i Eliteserien denne sesongen, selv om han regnes som en av landets beste dommere.

LYKTES IKKE: I to dager har Sven Mollekleiv prøvd å løse opp i dommerkonflikten, uten resultat.

Dette skyldes konflikten mellom ham og Hauge. For en tid tilbake så det ut til at Edvartsen var på vei tilbake til dømmingen etter at han hadde blitt enig med NFF om en avtale.

Men da kom dommerforeningen på banen, og det kom frem at flere dommere har samarbeidsproblemer med Edvartsen. Flere av dommerne mener også at Edvartsen har opptrådt illojalt overfor Hauge.

Mandag settes dommeroppsettet for den åttende og niende serierunden i Eliteserien opp, og det er helt i det blå om Edvartsen er med i oppsettet da.

Ifølge VG skal Terje Hauge ved flere anledninger de siste ukene ha truet med å trekke seg som dommersjef dersom han overprøves og Edvartsen tas inn i varmen igjen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk