Solskjær drømmer om 1999-reprise

Ole Gunnar Solskjær beholder troen på at Cardiff kan berge plassen i Premier League. — Det er fortsatt mulig. Vi må gi oss selv noe å spille for i siste kamp, sier han.

For 15 år siden skrev Solskjær seg inn i fotballhistorien med vinnermålet da United fullførte sin trippeltriumf ved mirakuløst å vende 0-1 til 2-1 på overtid i mesterligafinalen mot Bayern München.

– Vi kan også vende dette. Det handler om tro, om at hele laget gir litt ekstra og at en helt stiger fram og gjør noe magisk, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

United trengte to mål, Cardiff trenger to seirer. Den første må hentes i lørdagens bortekamp mot Newcastle, på arenaen hvor Solskjær noterte sin første seier som Cardiff-manager. Det skjedde i FA-cupen i januar.

– Det var en god dag og en fantastisk start for meg. Jeg håper vi kan få den samme følelsen igjen. Tenk hvilken stemning det vil bli her i siste kamp mot Chelsea om vi vinner, sa Solskjær.

– Spillerne mine er gode gutter, og de synes ikke synd på seg selv. De vet at det kommer til å bli vanskelig, men det er mulig. Det er ikke utenkelig at vi er over streken lørdag kveld.

LES OGSÅ:

Les også

Solskjærs sjanse til å unngå nedrykk: 4 prosent

Cardiff er sist på tabellen med to kamper igjen å spille, men det er bare to poeng opp til Sunderland på rett side av streken. Etter lørdagens kamp i Newcastle avslutter Cardiff sesongen hjemme mot Chelsea.

Må vinne

Solskjærs lag har 30 poeng. Tre av lagene Fulham (31), Norwich (32), Sunderland (32) og Aston Villa (35) må passeres om den walisiske klubben skal berge plassen.

— Jeg har overhodet ingen tvil om at denne klubben kommer til å ha suksess på lang sikt. På kort sikt trenger vi å vinne de to neste kampene, sa Solskjær og understreket viktigheten av å score først.

LES OGSÅ:

Les også

- Solskjær sitter trygt selv med nedrykk

– Vi har gjort det godt når vi scorer først. Sist helg (0-4 mot Sunderland) var vi ikke skarpe nok, men vi skulle hatt straffe på 0-0, og da ville det vært en helt annen kamp. Vi må vise fansen noe lørdag.

Newcastle er i en dyp bølgedal. Klubben har tapt seks kamper på rad for første gang siden 1987, og supporterne planlegger en protest mot eieren Mike Ashley. Publikum oppfordres til å forlate tribunen i det 69. minutt, for å markere at klubbens forrige trofé ble vunnet i 1969. – Jeg lar dem ta seg av sine problemer, så tar jeg meg av mine. Men de ønsker nok å vinne nesten like mye som vi gjør det, sa Solskjær.

Står sammen

Jordon Mutch var spilleren som stilte på fredagens pressekonferanse. Han vil kjempe til siste spark for å beholde eliteserieplassen.

LES OGSÅ:

Les også

– Solskjær må få bli

— Jeg har nytt hvert eneste minutt vi har spilt i Premier League. Jeg er blitt en bedre spiller av det, og jeg vil ikke at det skal ta slutt. Vi vil alle bli her. Vi visste at det ville bli vanskelig å holde plassen første sesong etter opprykket. Vi har gjort det bra som fortsatt har en sjanse, sa han.

— Vi har jobbet hardt, og vi holder sammen, og det har ikke endret seg. Mange har avskrevet oss, det har vi opplevd hele sesongen, men vi tror fortsatt og kanskje kan vi overraske dem. Vinner vi lørdag, faller avgjørelsen i siste runde, og da kan alt skje. Jeg tror på mirakler.

SPORTSDØGNET

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk