Rekdal mislyktes i autografjakten på Messi

VIF-trener Kjetil Rekdal sto tomhendt igjen på Ullevaal. Han fikk ikke engang autografen til Lionel Messi.

Kjetil Rekdal og Vålerenga-benken må konstatere at Barcelona er flere hakk bedre enn osloklubben denne kvelden.
Lionel Messi spilte 45 minutter på Ullevaal i 7-0-seieren.

Vålerenga-Barcelona 0-7

ULLEVAAL (Aftenposten.no): — Avstanden var vanvittig, formidabel, innrømmet en sedvanlig ærlig Rekdal etter at et B-preget Barcelona (uten Xavi, Iniesta, Fabregas, Alves, Busquets, Piquet og nysigneringen Neymar) hadde gitt VIF en bakoversveis som et samlet frisørlaug i hovedstaden ville fått problemer med å matche.

Men én mann var det lite B-preg over. Lionel Messi herjer med verdens beste både i den spanske ligaen og i Champions League, så hvorfor skulle han ikke gjøre det samme mot norske og importerte dølahester?

— 0-7 var ikke flaut. Barcelona holdt topp internasjonal klasse i første omgang. Hvis vi hadde tenkt resultat, kunne vi lagt oss foran 16-meteren og forsvart oss. Vi prøvde å spille, men hadde ikke tjangs, erkjente Rekdal, som syntes 20.012 tilskuere fortjente å få se verdens beste spiller i fri utfoldelse.

Selv tenkte han mye på seriekampen mot Sarpsborg mandag og stilte med en startellever som er langt unna det publikum vil få se når østfoldingene kommer til Ullevaal.

Neppe Braaten-overgang

I hvilken grad svimle VIF-spillere lærte noe av spanjolene vil vise seg etter hvert, men Rekdal trakk som vanlig sine klare konklusjoner.

— En del av våre slet fælt. For å matche en slik motstander handler det om tempo, ballferdigheter, valg og bevegelse. Man er nødt til å lære noe av et sånt lag. Så gjelder det å ta med seg de riktige tingene. Dette nivået har vi ikke møtt før, oppsummerte VIF-treneren, som ikke hadde noe problem med å forklare at det ble som det ble.

— Mot en sånn motstander er du nødt til å ta vare på ballen. Hvis ikke må du halse etter i to-tre minutter før du får låne den igjen, sier Rekdal, som innrømmet at gjestespiller Daniel Braaten fikk en vanskelig oppgave som spiss. Braaten er for tiden klubbløs, men er ønsket i Vålrenga.

— Daniel har et ønske om å spille i utlandet. Det må vi respektere, men han ville ha passet inn hos oss.

Fikk ikke drakten

Rekdal var skuffet over at han laget hans ikke fikk til mer, ikke fullt så skuffet over at han ikke fikk tak i autografen til Messi.

— Jeg hadde blitt spurt om å skaffe den, men kom ikke i nærheten. Vi må bare avfinne oss med at Messi ikke kan gi hud og hår til alle. Barcelona har oppført seg eksemplarisk under oppholdet her.

VIFs danske midtstopper Nicolai Høgh lyktes heller ikke med sitt friske forsøk på å få drakten til Messi.

- Jeg spurte ham på engelsk under kampen, men han svarte ikke. Han kan vel ikke så mye engelsk? undrer dansken, som trakk en grei konklusjon etter mestermøtet; et «klassehold».

- Og møtet med Messi?

— Det var kanskje første og siste gang jeg fikk møte en så god spiller. Et minne å ta med seg. Det var umulig å ta fra ham ballen fordi han er så rask, sier Høgh.

- Vi fikk panikk

— Det er mulig vi fikk litt panikk etter 0-1 så tidlig (første angrep), sier André Muri, som beklaget VIFs spill.

— Vi var ikke i nærheten av å få se at vi har jobbet med å forbedre vårt eget spill. Vi gjorde enkle feil og ga dem muligheter de ikke burde ha fått.

- Fikk du noen dueller med Messi?

— Jeg tuppet ham i benet en gang, men plutselig var han to meter på siden av forsvaret vårt, sier Muri og ler.

— Han løp vel ikke livet av seg, men det trengte han heller ikke, erkjenner midtstopperen i «sportsklubben 07».

— Vi får det ikke lett mot Sarpsborg heller (mandag), men motstanden blir vel litt mer overkommelig, sier Muri og smiler.