Fotball

Straffe reddet RBK

<p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=271330&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#271329" target="_blank"> <strong>RBK — LSK 2-1:</strong></a> Slo Lillestrøm på en spillemessig ujevn kveld.</p>

 • Reidar Løfaldli

LERKENDAL: Rosenborg slet mot Lillestrøm på hjemmebane. Trønderne manglet fire faste spillere, og fikk aldri skikkelig sving på spillet.

Det var tendenser kampen igjennom, uten at det ble de store sjansene.

LES OGSÅ:

 • Er dette straffe? Kippe sier nei!
 • LSK-fans tagget ned Trondheim
 • Champagne-feiring på Hamrén

Til slutt måtte det et straffespark til. Innbytter Abdou Razack Traoré ble felt, og Steffen Iversen var sikker fra ellevemetersmerket snaue fem minutter før slutt.

Dermed fikk RBK ristet av seg skuffelsen etter torsdagens sure europaligatap mot Karabakh.

— Fotball er mer mental "attityd" enn talent og teknikk. I dag har vi den attityden og vinnermentaliteten jeg har savnet, sa RBK-trener Erik Hamrén.

God Eziyodawe

Lillestrøm tok ledelsen etter ti minutters spill. Lynraske Edwin Eziyodawe jaget et Rosenborg-tilbakespill hvor det så ut som om Kris Stadsgaard hadde full kontroll. Men keeper Rune Almenning Jarstein må ha misforstått danskens kommandoer, og Eziyodawe stakk imellom og satte ballen i tomt bur. En stygg forsvarstabbe og et hardt skudd i baugen for et fra før skadeskutt og redusert Rosenborg-lag.

— Keeperen og forsvarsspilleren misforsto, og jeg leste situasjonen bra, sier Eziyodawe til adressa.no.

WEB-TV:

21-åringen var en trussel også ved flere anledninger. Nigerianeren løp fra Rosenborgs forsvar etter halvspilt omgang, men satte avslutningen rett på Rune Almenning Jarstein ved den anledningen.

— Det var en veldig stor sjanse, innrømmet han.

Lustig utlignet

Det ble en kamp hvor Rosenborg styrte spillet, men ikke klarte å skape veldig mange målsjanser. Roar Strand hadde ballen i nettet etter 35 minutters spill, men ble avblåst for offside.

Hjemmelaget måtte vente til to minutter før pause før det forløsende målet kom. Steffen Iversen var meget god da han tok ned en høy ball fra Marek Sapara. Iversen skjøt hardt på Otto Fredrikson, men finnen reddet. Returen kunne imidlertid LSK-forsvaret ikke gjøre noe med, og Mikael Lustig var på riktig plass til riktig tid da han satte inn utligningen.

— Det var et ganske enkelt mål, ja, men jeg måtte jo komme dit, sa Lustig.

Manglende RBK-samhandling

Andre omgang ble ganske lik den første. Rosenborg spilte godt, men ikke veldig bra. Det manglet det lille ekstra hos hjemmelaget, og fraværet av Demidov, Dorsin, Tettey og Prica kunne merkes i den manglende samhandlingen i RBK-laget. Trond Olsen og Marek Sapara var drivkreftene bak flere Rosenborg-angrep, uten at de klarte å komme til store målsjanser.

Lillestrøm hadde imidlertid ikke særlig mye å by på i andre omgang, og til slutt fikk RBK seiersmålet.

- Vi ble spilt lave. Vi var for upresise når vi vant ballen. For å vinne fotballkamper må vi ha større del av etablert spill selv, innrømte Lillestrøm-trener Henning Berg.

 1. Les også

  Kippe: - Billig straffe

svp://92816?view=ap

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Den satt, Ivers!

 2. FOTBALL

  Olsen får sjansen

 3. FOTBALL

  Uten toppscoreren

 4. FOTBALL

  Olsen midtspiss mot Stabæk

 5. FOTBALL

  Nå er alle stjernene med

 6. FOTBALL

  Konan Ya starter