Avisene: Idiotisk, Hamrén!

<p>Erik Hamrén får kritikk for både valg av førsteellever og taktikk etter tapet mot Ukraina.</p>

Sweden head coach Erik Hamren watches the Euro 2012 soccer championship Group D match between Ukraine and Sweden in Kiev, Ukraine, Monday, June 11, 2012. (AP Photo/Ivan Sekretarev)

Tidligere Rosenborg-trener Erik Hamrén fikk en elendig åpning på EM med 2-1-tap mot Ukraina mandag. Nå får han kraftig kritikk i svenske aviser.

«Du er ikke alene om å kjenne deg lurt, Erik Hamrén. Den festen du bød opp til, var bare et idiotisk, svensk karneval», skriver Aftonbladets anerkjente kommentator Simon Bank.

Han er sterkt kritisk til at Sverige pumpet lange baller frem, istedet for å spille seg gjennom, og at de lange ballene endte på Markus Rosenberg, og ikke spisskollega Zlatan Ibrahimovic.

«Det var en systemfeil mer enn det var spillernes feil. Vil du ha sikre spillere, så gi dem struktur og roller de kan kjenne seg igjen», skriver han.

Mener Elmander burde startet

Expressen kritiserer Hamréns valg av startellever.

«Det var et sjokk at ikke Johan Elmander startet kampen. Det var et enda større sjokk at Markus Rosenborg startet kampen», skriver avisen.

Rosenberg har ikke spilt kamp for Sverige siden 0-3-bortekampen mot Spania i 2007, og kom inn i troppen da John Guidetti forsvant ut på grunn av inntak av dårlig kylling. Elmander har slitt med en fotskade, men fikk søndag klarsignal til å spille.

Premiernerver

Sydsvenskan tror tapet i stor grad skyldes premierenerver.

«Halve laget fikk sin mesterskapsdebut mot en av turneringens verdsnasjoner, på deres hjemmebane, i kampen de har ventet på siden UEFA ga grønt lys for at Ukraina skal være Polens EM-partner».

«Men vi har også rett til å kreve mer av profesjonelle fotballspillere», skriver avisen.

«Må ha to mirakelkamper»

«Sverige spilte knapt fotball i det hele tatt», skriver Svenska Dagbladet.

Heller ikke de har tro på at Hamrén vil lykkes i sitt første mesterskap som trener for svenskene.

«For at Sverige skal ta seg videre etter kræsjen i Kiev, kreves det to mirakelmatcher».

Fredag møter Sverige England, neste tirsdag møter de Frankrike.