Hønefoss-trener Sundgot i hardt vær

<p>Det er uro i den nye eliteserieklubben Hønefoss Ballklubb etter at trener Ole Bjørn Sundgot gikk åpnet ut og kritiserte spillerne og innsatsen etter 0-2 mot Aalesund.</p>

HØNEFOSS 20100321.HBKs trener Ole Bjørn Sundgot før eliteseriekampen mellom Hønefoss og Aalesund på AKA Arena søndag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
  • 100% Sport
Statistikksenter Eliteserien:

– Dette er ikke godt nok. Vi er altfor dårlige fremover. Dette holder ikke i eliteserien. Vi er nødt til å gjøre noe og hente minst en ny spiss før overgangsvinduet stenger, sa Sundgot til en rekke medier etter tapet i hjemmedebuten.

I etterkant har Hønefoss-treneren fått kritikk for uttalelsene både av leder Bjørn Hamborg i Hønefoss Spillerinvest og HBK-kaptein Frode Lafton.

Hamborg slår i bordet og sier at klubben har investert over 8 millioner i forsterkninger foran den første sesongen på øverste trinn i norsk toppfotball, og fastslår bestemt at pengesekken er lukket fra investorgruppen.

– Treneren må greie seg med de åtte spillerne vi har hentet og få dem til å fungere i laget , sier Hamborg til Ringerikes Blad med klar beskjed til Ole Bjørn Sundgot.

Frode Lafton mener at man først må få det til å fungere bakerst før man snakker om påfyll av spillere i den offensive lagdelen.

(Artikkelen fortsetter)

Høydepunkter Hønefoss — Aalesund

svp://94144?view=ap

Hønefoss-Aalesund: Høydepunkter

Konate-surr

Hønefoss har fått en svært vanskelig start på sesongen med blant annet problemer med spissen Madiou Konates lisens etter art han ble hentet fra tyrkisk fotball.

Konate skrev under for Hønefoss 23. januar i år, men fortsatt er han ikke klarert for spill i eliteserien på grunn av rotet som er oppstått.

I søndagens møte med Aalesund ble klubbens storscorer i fjor, Lars Lafton, skadet på nytt og er usikker før helgens møte med Lillestrøm.

– Det er på bakgrunn av disse problemene jeg ser at vi trenger forsterkninger i en periode , uttalte blant annet Ole Bjørn Sundgot etter 0-2 tapet.

Web-TV:

Bredside fra lokalavisen

Lokalavisen Ringerikes Blads sportskommentator Jan Torkel Torstensen retter en bredside mot Sundgot, og etterlyser en mer tydelig ledelse og styring under kamp.

– Jeg har sett oppgjørene både mot Tromsø og Aalesund. Og jeg har vært vitne til et nyopprykket tippeligalag uten en tydelig ledelse. Jeg savner en engasjert hovedtrener på sidelinjen. Sundgot har ikke vist det så langt verken i bortekampen i Tromsø eller hjemme mot Aalesund.

Torstensen setter spørsmålstegn ved måten treneren bruker spillerne på.

– Jeg mener flere av spillerne brukes feil. Å skyve sentrale midtbanespillere ut på kanten er ingen suksess. Samtidig som unge sultne spillere blir henvist til benken på bekostning av folk som Paul Obiefule og Leo Olsen, som er langt unna matchform, skriver blant annet Torstensen i sin kommentar i Ringerikes Blad.

Han kaller det også en skandale at ledelsen i Hønefoss Ballklubb ikke har klart å få Konate spilleklar etter å ha hatt to måneder på seg.

– Det er nesten dårlig gjort å kritisere oss for dette. Vi har rykket opp på den måten vi spiller på, og jeg bruker det laget som jeg mener er best. Det er klart at når vi mangler to spisser i store deler av kampen mot Ålesund, blir det vanskelig, sier Sundgot til NTB.

Hønefoss-treneren toner også ned kritikken han rettet mot laget etter søndagens eliteserietap. Samtidig ber han om forståelse for hvor sårbart laget, særlig den offensive delen, er for skader.

– Jeg har ikke lenger fokus på dette med å forsterke, men det er logisk at skadde spillere må erstattes. Det er tøft når Lars Lafton, som scoret 22 mål i fjor, blir skadet i andre serierunde og sannsynligvis mister hele vårsesongen. I tillegg er ikke Madiou Konate spilleklar. Dette er to spisser som etter planen skulle spille fast, sier Sundgot.

Hønefoss har tapt begge sin første kamper i eliteserien med 0-2, og måltørken rir fortsatt det nyopprykkede eliteserielaget fra Ringerike.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk