Ferguson tror Liverpool kan vinne ligaen: – Klopp har gjort en veldig god jobb

Jürgen Klopp får støtte fra uventet hold. Sir Alex Ferguson mener den tyske manageren er mannen som kan lede Liverpool til gull.

Sir Alex Ferguson hadde stor suksess med Manchester United. Skotten mener fem lag kan vinne Premier League denne sesongen. Et av dem er Liverpool.
  • 100% Sport

Ferguson opplevde enorm suksess med sitt Manchester United i løpet av sine 26 år i klubben og gjorde det til sitt store mål å vippe Liverpool ned fra tronen i engelsk fotball. I dag står Manchester United med 20 ligatitler, mens Liverpool, som sist løftet trofeet i 1990, har 18. I løpet av Fergusons tid på Old Trafford, hadde Liverpool åtte forskjellige managere. Klopp er den niende.

– Han har gjort en veldig god jobb og gjenopplivet Liverpools entusiasme, sier Ferguson til det tyske magasinet Kicker.

– Det kan skje at store klubber mister det. I to tiår skiftet Liverpool managere uten å bygge sin egen identitet.

– I år er du nødt til å regne med dem. Du kan se Klopps dedikasjon på sidelinjen. Jeg er overbevist om at han er den samme på trening. Han er en sterk personlighet, og det er helt avgjørende i en stor klubb.

LES OGSÅ:

Les også

Mourinho nærmer seg tre millioner kroner i bøter

Fem kandidater

Ett poeng skiller de fem øverste lagene på Premier League-tabellen. Manchester City topper med 20 poeng på de ni første rundene. Liverpool ligger på tredje med samme poengsum.

José Mourinho og Manchester United ligger seks poeng bak, på en sjuendeplass.

LES OGSÅ:

Les også

Mata ble helt i Manchester-derbyet - sikret Mourinho en etterlengtet opptur

– Jeg mener det er fem potensielle kandidater, sier Ferguson.

– Manchester City som favoritt, Tottenham og Liverpool, men også United er der hvis vi får litt stabilitet. Selv når du ligger seks, åtte poeng bak, er det fortsatt mulig å ta igjen ett eller to lag.

LES OGSÅ:

Les også

Diomande risikerer straff etter slag

Imponert av Iwobi

– Rivaleriet mellom og erfaringen til Guardiola og Mourinho gjør det til en spennende sesong. Og vi skal ikke glemme Arsenal. Laget er mer solid, de har blitt bedre og mer aggressive. Jeg er imponert over unggutten Alex Iwobi.

– Guardiolas evner er udiskutable, Antonio Conte får Chelsea tilbake på rett spor, men Mourinho kan også utfordre Guardiola. Han vant Champions League med to forskjellige klubber og har tatt titler i tre forskjellige land.

– Mauricio Pochettino har et fantastisk potensial, og Tottenham har en god miks av unge og erfarne spillere. Toppspillere som Harry Kane og Eric Dier har vært ute med skader, men de er fortsatt i en god posisjon, avslutter Ferguson. (©NTB)