Fotball

Jan Jönsson har fått ny jobb – klar for eksotisk fotballeventyr

Den tidligere treneren i Stabæk, Aalesund og Rosenborg forlater Sverige.

Jan Jönsson har vært trener i tre norske klubber. Foto: NTB scanpix

 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Jan Jönsson har fått ny jobb, skriver Aftonbladet. Den tidligere treneren i Stabæk, Rosenborg og Aalesund har sagt opp i Halmstad etter to år i klubben. Nå venter det et nytt utenlandseventyr på svensken. Han har fått jobben som trener i Sanfrecce Hiroshima i Japan, klubben han selv spilte for i 1993.

Les også

Janne Jönsson har fått sparken i svensk klubb

Han var med å ta Halmstad opp i Allsvenskan, men de har startet dårlig denne sesongen. I juni ble Jönsson sparket fra trenerrollen, men fikk fortsette i klubben i en managerrolle. Nå forlater han klubben med umiddelbar virkning.

– Jeg ble kontaktet av klubben som ville høre hvordan situasjonen min så ut i januar. Det blir et veldig spennende eventyr, og det var et tilbud jeg ikke kunne si nei til, sier Jönsson til klubbens hjemmeside.

Startet karrièren i klubben

Jan Jönsson startet sin trenerkarrerie som assistent i akkurat Sanfrecce Hiroshima. Nå ligger klubben nest sist i den japanske toppdivisjonen. Treneren er usikker på hva slags nivå ligaen holder i dag.

– Når jeg var der som spiller var lagene på høyt skandinavisk nivå, men mye har skjedd siden den gang. Den gang var det litt avdankede stjerner som avsluttet sine karrièrer der, men slik er det ikke lenger. Det blir spennende å se utviklingen på ligaen og landet, sier han til Halmstad sin hjemmeside.

Les også

RBK-ere om tiden før Bruttern: – Syltynn treningskultur og lite glede

Selv om Jönsson fikk sparken som trener i Halmstad, får han lykkønskninger med seg når han pakker flyttelasset i løpet av uken.

– Vi skilles som gode venner, og vi har jobbet intensivt sammen med overganger den seneste tiden. Han er utrolig lojal, og vil virkelig Halmstads beste. Han har jobbet hardt med å utvikle våre unge talenter til et spennende lag med fremtiden foran seg, sier daglig leder Tony Karlsson.

Les også

Jönsson overtar Halmstad

Åtte år i Norge

Jönsson var tilsammen fire år som spiller og assistenttrener i Japan. I 1998 dro han tilbake til Sverige og ble hovedtrener i Ljungskile SK, og syv år senere ble han trener i Stabæk. Han ledet laget fra 1. divisjon til seriemesterskap i 2008.

Etter fem år i Stabæk ble han hentet til Rosenborg hvor han tok to bronsemedaljer i serien. Klubbens styre var ikke fornøyd, og sparket svensken. Året etter tok han over Aalesund, men ble bare på Sunnmøre i to år før han reiste tilbake til Sverige og Halmstad.

Eliteserien

SVUTMP
1Kristiansund750275215
2Rosenborg74211911814
3Molde7421179814
4Bodø/Glimt6411114713
5Vålerenga6321127511
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Jan Jönsson