Fotball

Mos og Riise vraket fra startelleveren

Både Mostafa Abdelloue og Bjørn Helge Riise startet på benken i den uhyre viktige kampen mot Kristiansund BK.

Mostafa Abdellaoue startet på benken i dagens viktige bunnkamp mot Kristianduns BK
 • Pål Are Lilleheim

AaFK-trener Trond Fredriksen bebudet endringer til dagens viktige hjemmemøte med Kristiansund BK. Og to grep som nok vekker litt oppmerksomhet er vrakingen av toppscorer Mostafa Abdelloue og Bjørn Helge Riise. Begge er tilgjengelige på benken.

I det som er presentert som en 4-4-2-formasjon velger Fredriksen å satse på Athanasios Papazoglou som spiss sammen med Edwin Gyasi. Men rollen til Gyasi vil ventelig bli litt friere enn som i ren spissrolle.

Alt eller ingenting

Det har vært skrevet og omtalt så mye de siste ukene, at det neppe er noen som ikke har fått det med seg. Men realiteten kommer man uansett ikke bort fra: AaFK ligger per i dag på kvalifiseringsplass, bare målforskjellen unna direkte nedrykk, og de har ikke vunnet en eliteseriekamp på de 11. siste forsøkene. Sist tangotrøyene plukket tre poeng var i hjemmemøtet med Odd 25. juni!

Dagens motstander, Kristiansund BK, var før sesongstart tippet som en soleklar dumpekandidat. Men først og fremst gjennom en bunnsolid hjemmeform har laget plukket poeng jevnt og trutt. Før dagens oppgjør ligger de på 12. plass, to plasser foran AaFK, med sine 29 poeng. Det er fire poeng foran AaFK, som også betyr at de med seier i dag får en margin til nedrykksplassen. Denne kan vise seg å bli avgjørende i den tette og spennende sesongavslutningen.

Det er ingen tvil om at gjestene fra Nordmøre kommer til å gå på banen med et formidabelt energinivå. Spørsmålet er derfor om AaFK klarer å matche dette!

Lagene

AaFK (4-4-1-1) Andreas Lie - Adam Arnarson, Kaj Ramsteijn, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov - Vebjørn Hoff, Daniel Leo Gretarsson, Fredrik Carlsen, Aron Thrandarson - Edwin Gyasi, Athanasios Papazoglou.
Benken: Urke, Berisha, Marlinho, Riise, Abdellaoue, Hatlehol

KBK (4-4-2): Sean McDerott – Christofer Aasbak, Dan Peter Ulvestad, Henrik Solheim Gjesdal, Nikita Baranov – Torgil Øwre Gjersten, Pål Erik Ulvestad, Amidou Diop, Andreas Hopmark – Karamoko Bamba, Benjamin Stokke.
Benken: Knezovic, Kalludra, Økland, Rønningen, Mendy, Øby, Sørli

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5