Fotball

Juventus målløse i toppkampen

<p>Udinese hindret Juventus-luke i toppen</p>

Juventus' Simone Pepe og Asamoah delte poengene i Udine.
  • 100% Sport

Udinese og Juventus møttes til toppoppgjør i italiensk serie A onsdag. Det endte målløst og gjorde at Milan feirer jul på topp.

Det ene poenget gjør at Juventus har like mange poeng (34) som regjerende mester Milan, som tirsdag slo Cagliari borte, men dårligere målforskjell. To poeng bak ligger Udinese og lurer.

At det skulle bli målfattig mellom de to topplagene i Udine overrasket ikke. Udinese og Juventus er klart gjerrigst i antall baklengsmål i serie A denne sesongen, og spesielt hjemmelaget har lyktes stort med å mure igjen bakover. På 16 kamper har Udinese sluppet inn bare ni mål, mens «Den gamle dame» har fått to mål flere mot seg.

– Dette var et uavgjort resultat til å leve med. Vi har nå møtt fem av de seks topplagene borte, og vi er fortsatt ubeseiret. Jeg er tilfreds. Om noen hadde sagt i juli at vi kom til å avslutte året uten tap, ville jeg trodd han var gal , sa Juventus-trener Antonio Conte.

Det er andre gangen i høst at Juventus ikke har maktet å score, mens det er første gang denne sesongen at Udinese-veteran Antonio Di Natale ikke har gått av hjemmebanen Stadio Friuli som målscorer.

Statistikksenter Serie A:

  • tabellen | kampene | kort | toppscorer

Også fjerdeplasserte Lazio gikk målløs av banen med 0-0 mot Chievo.

Onsdagens kamper skulle egentlig inngått i serieåpningen, men den ble utsatt på grunn av streik. Selv om to kamper endte målløst, ble det litt av en scoringsfest da runden omsider ble avsluttet. 29 mål ble scoret på de seks andre kampene onsdag.

Inter tok sin fjerde strake seier med 4-1 over Lecce og har klatret til femteplass. Milano-klubben traff også stolpene fire ganger. Napoli på sjetteplass ga seg ikke før det sto 6-1 mot Genoa. Edinson Cavani scoret to av målene.

VIDEO: Se høydepunkter fra kampen:

svp://100117?view=ap

Highlights, Inter-Lecce Roma på plassen bak nøyde seg med 2-0 borte mot Bologna.

Palermos nye trener Bortolo Mutti var nær seier i debuten, men Novara hentet inn to mål i sluttminuttene og greide 2-2. Parma og Catania scoret tre mål hver, mens Atalanta muntret opp fansen med 4-1 over Cesena.

(©NTB)

Les også

  1. Zlatan sendte Milan til topps i Italia

svp://100116?view=ap

Les mer om

  1. Italiensk fotball