Fotball

Wangberg: – Jeg tenkte for mye på laget i fjor og for lite på meg selv

Simen Wangberg måtte en tur i tenkeboksen etter 2016-sesongen. Nå taler alt for at han for tredje år på rad blir TIL-kaptein.

KAPTEIN: Simen Wangberg intervjues av NRK etter kampen mot LSK på La Manga tirsdag ettermiddag. Foto: Rune Robertsen

  • Rune Robertsen
    iTromsø

LA MANGA (iTromsø): TILs hovedtrener Bård Flovik skulle egentlig offentliggjøre valget av kaptein før Lillestrøm-kampen tirsdag. Det har i stedet blitt utsatt en ukes tid.

– Hvem som blir kaptein er opp til Bård, så det får han bestemme, sier Wangberg, som har vært TILs leder på banen både i 2015 og 2016 for «Gutan».

Les også

Gamst har ett ønske til TIL-ledelsen for å være i toppslag til sesongstart

– Bedre vinter

Særlig 2016-sesongen var ikke Wangberg alltid på det nivået som forventes. Jostein Gundersen pustet han lenge tungt i nakken om en plass ved siden av Magnar Ødegaard. Derfor forstår han at en ny sesong som kaptein ikke går automatikk i.

– Jeg anser det som naturlig at det blir evaluert om jeg skal være kaptein videre eller ikke. I forrige sesong bar det litt preg at jeg hadde litt for mye fokus på laget i stedet for min egen prestasjon, og det har jeg tenkt mye på i vinter. Man føler et ekstra ansvar, og det er lett å gå i en felle der man tenker for mye på det kollektive, sier Wangberg, som ønsker å fortsette med bandet rundt armen også i 2017.

– Jeg har startet i vinter på en bedre måte enn i fjor der jeg har en bedre utvikling spillemessig. For meg er det en naturlig del av spillestilen min å ta ansvar, og det er slik sett ikke så farlig om jeg har kapteinsbindet eller ikke, men jeg liker å være det, sier Wangberg som spilte 45 minutter for TIL før pause - med kapteinsbindet - mot Lillestrøm på La Manga tirsdag ettermiddag.

– I dag er det ikke en kjempematch for de nøytrale seerne på Discovery, slår Wangberg fast.

Les også

TIL-børsen: En debutant fikk godkjent – den andre var svak

Gamst inn?

Etter det iTromsø kjenner til taler alt for at Wangberg faktisk blir kaptein i 2017. Det som dog er usikkert er hvem som blir med han videre. I 2016 var det Christian Landu-Landu og Jonas Johansen som var assisterende kapteiner.

Morten Gamst Pedersen har gjort klart at han ikke ønsker å være kaptein, men bekrefter til iTromsø at han kan være aktuell for å være med i et team.

– Det kan bli endringer fra i fjor. Jeg ser det dog svært lite sannsynlig at det ikke blir Simen som fortsetter som vår hovedkaptei, sier Flovik til iTromsø.

TIL-treneren forklarer utsettelsen på følgende måte:

– Det er et par spillere jeg ikke har rukket å snakke med. Det har vært så mye annet som har tatt tiden her nede, sier Flovik til iTromsø.

Les mer om

  1. Tromsø IL