Sparer stort på Arne Sandstøs avgang

<p>— Det er ingen hemmelighet at Arne var en dyr mann for oss. Nå får vi frigjort penger vi kan bruke på andre ting, sier Gjert Knudsen, Løv-Hams styreformann.</p>

Fotball La Manga18.03.2010LøvHam Fotball v Nybergsund 2-0Foto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportArne Sandstø og Tom Mangersnes , Løv-Ham

I går ble det klart at Arne Sandstø forlater Løv-Ham, etter alt å dømme til fordel for divisjonskollega Sandefjord. Det betyr at fyllingsdalsklubben mister sin anerkjente trener som i fjor tok laget til enn historisk sterk fjerdeplass i 1. divisjon. Likevel finnes det også en betydelig oppside ved at Sandstø nå forlater Løv-Ham.

— Da Arne hadde et ønske om å komme hjem til familien, var det ikke vanskelig for oss å etterkomme det. Det bunner i den økonomiske situasjonen i klubben, sier styreformann Gjert Knudsen.

Løv-Ham er allerede trukket ett poeng på grunn av økonomisituasjonen.

— Det er ingen hemmelighet at Arne var en dyr mann for oss. Nå får vi frigjort penger vi kan bruke på andre ting. Selv om dette i utgangspunktet ikke var noe vi ønsket, er det aldri så galt at det ikke er godt for noe, sier Knudsen.

Forhandler om overgangssum

Han bekrefter at Løv-Ham i år vil spare <<noe i nærheten av>> en halv million lønnskroner på at Sandstø ikke lenger skal trene klubben. Videre håper Knudsen å få inn litt penger for selve overgangen til Sandefjord, som ennå ikke er formelt klar.

— Vi har en såpass fornuftig dialog med Sandefjords sportslige leder Arne Dokken at vi kommer til å bli enige om noe, sier Knudsen.

Sandstø hadde en klausul i kontrakten med Løv-Ham som sa at det ville koste 500.000 kroner for en eliteserieklubb å hente ham.

— Når det nå er snakk om en 1.-divisjonsklubb, blir det nok et mye mindre beløp. Men vi prøver å få mest mulig. Rik blir vi ikke, men alle bidrag hjelper på, sier Knudsen.

Sandstø kom til Løv-Ham før fjorårssesongen. 44-åringens familie har hele tiden bodd i Skien.

— For at jeg skulle kunne forsvare overfor familien at jeg skulle bli boende i Bergen, måtte Løv-Ham-jobben være et bedre alternativ enn jobber som finnes nærmere der familien bor. Slik er det ikke lenger, sier Sandstø, som understreker at han har hatt en god periode i klubben.

Mangersnes overtar

— Tiden i Løv-Ham har vært fantastisk artig. I fjor var det nesten som et eventyr. Klubben har mange ungdommer som jobber hardt for å bli bedre. Vi synes alle at det er trist å gå forskjellige veier, men slik er det i fotballen, sier Sandstø.

Inntil videre overtar assistenttrener Tom Mangersnes hovedtreneransvaret.

— Tom kommer helt sikkert til å gjøre en god jobb. Han er fotballfaglig dyktig nok, han kjenner guttene godt, og han er ikke en som bare jobber åtte timer dagen, sier Knudsen.

Hvem som blir trener på permanent basis, vil Løv-Ham bruke tiden frem til sommerferien til å finne ut av.

— Det er for tidlig å si hvordan vi ligger an. Det er kommet en del innspill på navn. Tom er absolutt aktuell som en permanent løsning, sier Knudsen.

Før Sandstø ble ansatt i desember 2009, sto det mellom ham og Fyllingen-trener Kjetil Knutsen. Styreformannen sier at sistnevnte er en kandidat som er blitt nevnt også denne gangen.

FAKTA:

Arne Sandstø

FØDT: 21. oktober 1966, Bergen

YRKE: Fotballtrener i Bergen

BAKGRUNN: Tidligere spiller i: Norna Salhus, Brann, Bergen Nord, Varegg, Hertha Berlin, Tennis Borussia, Odd, Lillestrøm. Tidligere trener i: Odd, Start, Notodden og Løv-Ham.

AKTUELL: Gir seg som trener i Løv-Ham, og skriver etter all sannsynlighet under for Sandefjord i løpet av dagen.