Fotball

Høiland kan bli anmeldt av NFF

<p>Påtalenemnda i Norges Fotballforbund vurderer å opprette sak mot Tommy Høiland i Sandnes Ulf.</p>

Høiland3
 • Jan-erik Larsen
høiland body
Høiland3

SANDNES (aftenbladet.no): Det var etter at Sandnes Ulf fikk straffespark på stillingen 1-1 i den siste kvalifiseringskampen mot Ullensaker/Kisa, at Høiland gjorde noen tydelige bevegelser med hånda foran shortsen sin – samtidig som han slengte et par meldinger mot Tom Kristoffersen.

— Kristoffersen var tøff i trynet mot meg under forrige kamp, og fortsatte nå. Han kalte meg en drittunge og var etter meg hele tiden. Derfor tok jeg igjen, forklarte Høiland overfor Aftenbladet etter kampen.

I løpet av denne uka vil Påtalenemnda i NFF vurdere om disse kvalifiserer til en anmeldelse til Doms- og sanksjonsutvalget.

— Vår oppgave er å se på hendelser, både de vi selv observerer og andre vi får meldinger om. Og episoden med Tommy Høiland i kampen mot Ullensaker/Kisa er nå til vurdering i Påtalenenmda, bekrefter Gunn Iren Midtbø i Påtalenemnda overfor Aftenbladet.

— Hun regner med at utvalget har konkludert i løpet av denne uka.

Studerer TV-bilder

Midtbø forteller at Påtalenemnda bruker tv-bilder, ser på rapporter og henter inn uttalelser i slike saker før de kommer med en eventuell anmeldelse.

Tidligere i år ble Marcus Pedersen fra Vålerenga bøtlagt med 7500 kroner for å ha vist en obskøn gest mot Stabæk-tilhengerne i en kamp mellom Vålerenga og Stabæk den 22. juli.

— Disse sakene er ikke sammenlignbare. Vi må ta hensyn til hvor krenkende oppførselen er i hvert enkelt tilfelle og mot hvem den er rettet, kommenterer Midtbø.

Aftenbladet får bekreftet at Sandnes Ulf har hatt et møte med Tommy Høiland om episoden.

Ingen unnskyldning

Daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, har ennå ikke fått noen henvendelse fra Påtalenemnda i NFF. Klubben vil forholde seg til denne hvis og når den kommer:

— Generelt sett er vi fornøyd med Tommy Høilands oppførsel i Sandnes Ulf, men slik som dette ønsker vi jo ikke at våre spille skal framstå. Det har vi også gitt klar beskjed om. Det finnes formildende omstendigheter i form av at han ble provosert, men det er likevel ingen unnskylding, sier Espedal til Aftenbladet.no.

Les også

 1. Ingen Høiland-avgjørelse ennå

 2. Nå kan festen starte for Sandnes Ulf

 3. Gytkjær er usikker på hvor han spiller

 4. Ingen vei tilbake for Espedal

 5. - Dette er kjempestort for byen vår

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien