Fotball

MFK stengte blogger ute fra Facebook-side

<p>Nå får MFK-bloggeren full støtte fra supportere.</p>

mfkblogg

  • Øyvind Brunvoll

Averøyingen Knut Erik Gården har drevet den uavhengige MFKBloggen siden 2008, og etter at han også gikk på Facebook, har han fått over 1300 "likes". Tirsdag kveld skrev Gården på nettsiden at han legger ned siden på grunn av motstand fra Molde fotballklubb. Han var blitt blokkert fra MFKs Facebook-side både som privatperson og som MFKBlogg.

I en e-post skrev en representant for MFK dette til Gården:

"Har fått en forståelse fra flere hold om at du er en person som ikke tilfredsstiller vårt krav til våre Facebook-medlemmer. Dette går på uskikket kommentarer som er negativt for vårt omdømme. Om dette stemmer så har vi vår fulle rett til å slette personer vi ikke ønsker."

Gården publiserte dette på bloggen og på Facebook tirsdag kveld, og siden har kommentarene haglet til støtte for supporteren. Dette skjer både på MFKBlogg og på MFKs egen Facebook-side.

— Avventer litt

Når vi kontakter Knut Erik Gården onsdag morgen, er han ikke like kategorisk på at han vil legge ned siden.

— Jeg avventer det litt. Jeg er overveldet over at så mange har kommet med støtteerklæringer. Men jeg føler at jeg er avhengig av en form for aksept fra MFK for det jeg gjør, sier Knut Erik Gården som akkurat nå skriver masteroppgave i markedsføring om bruken av Facebook.

- Jeg opprettet bloggen fordi jeg mente at MFK ikke hadde noen skikkelig nettsatsing. Jeg har mye annet jeg kunne brukt tida mi til, og jeg synes MFK kunne taklet denne saka på en bedre måte, mener Gården.

- Hva har du skrevet som har ført til at du er blitt blokkert?

— Det vet jeg ikke. Jeg synes i alle fall at MFK kunne ha kontaktet meg før de blokkerte meg som venn på Facebook, sier Gården.

SKUFFET: — Jeg er avhengig av en viss forståelse fra MFK, mener bloggeren Knut Erik Gården. Foto: Privat

- Skaper engasjement

Markedsdirektør Jan Byttingsvik sier til Rbnett at han synes det vil være synd om bloggen legges ned.

- Slike blogger er positive for å skape engasjement rundt klubben. Den har skapt mye debatt, og det har vært mange løse rykter. Men slik er det i fotballen, og slik skal det være, mener Byttingsvik.

— For et par år siden brukte han logoen vår uten tillatelse. Da fikk han en advarsel, og den rettet han seg etter. Nå har han ytret seg på våre Facebooksider på en måte vi ikke har kunnet akseptere, og derfor ble han utestengt. Om det viser seg at vi har vært for streng da vi blokkerte ham, skal vi selvsagt vurdere det på nytt. Vi ønsker ikke å framstå som noen som stenger folk ute, men vi er nødt til å skjerme våre nettsider og facebookside fra upassende og sjikanerende innlegg.

POSITIVT: — Slike blogger skaper engasjement, og det synes vi er kjempepositivt, sier markedsdirektør Jan Byttingsvik. Foto: Erik Birkeland

Vil ha positivitet

Byttingsvik sier at klubben har en klar politikk på å skape positivitet rundt klubben. Og dette bruker de nettsidene til.

- Vi ser jo at mange har reagert på måten vi har håndtert dette på. Vi har fått noen anonyme innlegg, og vi synes ikke dette er kjekt. Jeg inviterer gjerne Knut Erik Gården på kontoret mitt for en kaffeprat når som helst slik at vi får denne saken ut av verden, sier Jan Byttingsvik.

Knut Erik Gården tar gjerne imot kaffeinvitten.

— Men det blir ikke så lett. Jeg studerer nemlig på Hønefoss og det blir litt lang veg.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien