Fotball

Sensasjonslagets kaptein ble kastet ut av flyet: – Jeg har aldri hørt om noe så idiotisk

Flypersonalet mente Östersund-kapteinen ikke fulgte sikkerhetsrutinene og oppførte seg truende.

Bwra Nouri legger seg flat etter episoden. Her i kampen mot Zorya i Europa League
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Episoden skjedde da Allsvenskan-laget Östersund var på vei til Kalmar for søndagens kamp. Laget skulle ta fly fra Frösön flyplass i Östersund tidlig lørdag morgen.

Før flyet tok av ble imidlertid lagets kaptein Brwa Nouri kastet ut av flyet etter en avgjørelse fra flyets kaptein. Nouri skal ha nektet å vise fram mobilen da flyvertinnen ville sjekke om han hadde skrudd på flymodusen. Dermed mente kapteinen at han kunne bli en sikkerhetstrussel oppe i lufta.

Les også

Potter tryller i trøndernes ferieby: Nå herjer laget fra «Vinterstaden» i Europa

Spilleren selv sto frem lørdag kveld. Han føler at avgjørelsen var urimelig, men innrømmer at han gjorde en feil.

– Jeg sa at jeg hadde satt mobilen i flymodus da hun spurte, og da gikk hun. Så kom hun tilbake med piloten, og de ba meg om å forlate flyet. Det kjentes urimelig, men jeg hadde gjort en feil. Jeg hadde vist frem mobilen om jeg hadde visst hva konsekvensene var, sier Nouri til osdsport.se.

Han vil be om unnskyldning til flyvertinnen, klubben og de andre passasjerene om bord.

– Om hun mener at det var truende at jeg ikke ville vise at jeg hadde satt mobilen i flymodus, er jeg lei meg for det. Det er fryktelig trist at det ble slik. Uansett hvordan jeg oppfattet situasjonen, så gjorde jeg en feil, sier Nouri.

Les også

Svenskene vant sin første kamp i Europa: «Månen er passert. Östersund skal en annen plass»

– Idiotisk

Daniel Kindberg, leder i Östersund Fotbollsklub, er svært kritisk til oppførselen til lagets kaptein.

– Jeg har ikke pratet med alle involverte, og har bare fått det beskrevet. Men det høres veldig rart ut. Det finnes ingen unnskyldninger for å ikke følge flypersonalets anvisninger. Jeg har aldri hørt snakk om noe så idiotisk før. Det finnes ikke noe forsvar for noe så idiotisk og dumt, sier klubbens formann, Daniel Kindberg til Aftonbladet.

På vegne av klubben legger han seg totalt flat.

– Vi får be om unnskyldning til flyselskapet og de andre passasjerene. Spesielt om det førte til uro, blant annet. Det er vår feil som klubb, og mitt ansvar som sjef å sørge for at vi oppfører oss på tur, sier Kindberg.

– Sjeldent at slik skjer

Flyet ble forsinket en time siden de måtte finne bagasjen til Östersund-spilleren. Emma Sandsjö, pressekontakt i flyselskapet BRA, beskriver hendelsen på følgende måte.

– Han fulgte ikke personalets sikkerhetsrutiner, og oppførte seg truende. Sikkerheten er vår høyeste prioritet. Han hørte ikke på hva personalet sa, og det ble avgjort at han også kunne bli en sikkerhetsutfordring i luften også, sier Sandsjö til Aftonbladet. Hun sier at slike hendelser er sjeldne, men at det skjer noen ganger i året.

Nouri kom seg senere til Stockholm, og kjørte i bil til Kalmar.

Les mer om

  1. Allsvenskan
  2. Östersund FK