Fotball

Riise føler konfliktene er ufortjent

<p>«Sønn av ei hore», sang AaFK-supporterne til Bjørn Helge Riise i 2008.</p>

Sandnes, Norway 20120805.Ulf Sandnes - Lillestrøm 0-1 i eliteserien i fotball.Lillestrøms Bjørn Helge Riise under eliteseriekampen for herrer mellom Sandnes Ulf og Lillestrøm på Sandnes Stadion søndag kveld, 5. august 2012.Lillestrøm vant kampen 0-1.Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
  • Eirik Nesset Hjelvik

Lillestrøm-spilleren innrømmer at han er spent på hvilken mottakelse han får i morgen.

Da er han tilbake på Color Line stadion som LSK-spiller. Riktignok slapp Riise unna de verste hatmeldingene da han spilte mot AaFK i 2009. Men med tanke på at familien Riises forhold til Ålesund har vært flittig i media i det siste, innrømmer Bjørn Helge Riise at han er spent på mottakelsen denne gang.

– Tanken har streifet meg om at det kan skje noe lignende, det skal jeg innrømme. Men jeg håper for all del at det ikke skjer igjen. Det hjelper ikke til å sette meg ut av spill, men det er likevel ikke noe moro. Spesielt ikke for folk rundt meg, sier Bjørn Helge Riise.

– Ingenting imot Aalesund

Han beskriver 2008-besøket som veldig trist. Ropene ble hørt av både familie og venner.

– Føler du bråket er ufortjent?

– Ja, det gjør jeg nok. Alle har sine konflikter, men akkurat her føler jeg det er ganske mye som er misforstått. For min del har jeg ingenting imot Ålesund by. Hvis ikke hadde jeg ikke besøkt svigerforeldrene og gått rundt i byen på kveldstid fortsatt. Personlig har jeg bare gode erfaringer med byen, sier Lillestrøm-spilleren.

Han sier han fint tåler at publikum buer og prøver å psyke ham ut. Problemet er kritikk som kan såre andre enn ham selv.

– Som fotballspiller må jeg tåle normal drittslenging. Problemet er drittslenging som går ut over familien. Jeg håper folk har tatt lærdom av det som skjedde sist, sier Riise.

Senest denne uka sto søstrene hans fram i Dagbladet og fortalte sin sterke historie om hvordan de har blitt mobbet mens det har stormet som verst rundt brødrene.

– Det var tøft å lese, men jeg er stolt over hvordan de har taklet det. Samtidig forteller det at folk kanskje bør tenke seg om en ekstra gang, sier Bjørn Helge Riise.

Han sier seg nå ferdig med saken. I stedet er han opptatt av at Lillestrøm skal plukke nok poeng til å unngå nedrykk i år.

Spillerne må ta tak

Åtte runder før slutt er LSK bare fire poeng unna direkte nedrykk.

– Jeg går ikke og tenker på nedrykk, men samtidig blir det feil å tenke at det ikke kan skje. Det er ingen tvil om at vi spillerne må gå i oss selv om vi skal snu dette, sier Riise.

Han er en av de 18 spillerne som er hentet til Åråsen i år. Til tross for den sportslige nedturen freder Bjørn Helge Riise den svenske treneren Magnus Haglund.

– Vi har vært gjennom et generasjonsskifte, og det tar tid å sette sammen et lag og bli trygge på hverandre. Selvfølgelig skal vi likevel ikke ligge der vi gjør nå, men Magnus er en fantastisk flink trener som har all vår støtte, sier Bjørn Helge Riise.

Respekt for AaFK

Selv tar han sjølkritikk for det han har prestert i det siste.

– Når du taper 5–1 sier det seg selv at du ikke har gjort en god nok jobb. På papiret har vi egentlig et fantastisk bra lag, men det hjelper fint lite, sier Riise.

Jobben med å sanke nok poeng starter allerede mot AaFK. Det er en motstander 29-åringen har stor respekt for.

– Aalesund er et fantastisk godt hjemmelag. Ilag med Tromsø er det kanskje den tøffeste plassen å reise til, sier han.

Han er klar på at AaFK er favoritter lørdag, men lover knallhard kamp om poengene.

– Litt av sjarmen med fotball er at hver kamp lever sitt eget liv. Vi skal i alle fall kjempe med nebb og klør for å ta med oss tre poeng hjem, sier Bjørn Helge Riise.

Les også

  1. &ndash; Bjørn Helge har ingenting å frykte

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien