Fotball

Nå sikter Henrikke på familierekorden i cupfinaler

Henrikke Nervik dømmer cupfinalen mellom Avaldsnes og Vålerenga.

– Det er uten tvil den største dommeroppgaven i Norge, sier Henrikke Nervik.
  • Petter Rasmus

– Det har vært et tema at pappa ligger foran meg. Nå står vi likt, og jeg er ennå aktiv. Det er ikke han. Da har jeg i hvert fall større sjanse for å gå forbi ham enn han meg, sier Henrikke Nervik.

Lørdag 18. november dømmer hun cupfinalen for kvinner i Telenor arena. Det blir hennes andre cupfinale.

Tangerer faren

Det betyr samtidig tangering av pappa Egil Nerviks to cupfinaler som dommer. Tromsø – Lillestrøm i 1986, og returkampen mellom Molde – Viking i 1989 gikk begge med Nervik senior som pipeblåser.

Henrikke debuterte som cupfinaledommer i 2013, og er selvsagt fornøyd med en ny mulighet.

Les også

Da Joy Neville hørte at ingen kvinne noen gang ville få dømme et mannlig rugbylag, ble hun dommer

Hektisk

– Det er veldig stort, det største som er i Norge. Uten tvil. Og det er få som får dømme to finaler. Det er artig at NFF har sett jobben jeg har lagt ned etter at jeg fikk en datter i fjor. Det er ikke bare-bare å være kvinne i toppfotballen, sier hun.

Nervik har full jobb ved siden av dømmingen, og forteller om en hektisk hverdag.

Nærmest heltrøndersk

– Det er fullt opp med henting og levering i barnehagen, jobb og trening. Helgene går stort sett med til reising. Det blir mange flyreiser og hotellopphold.Nærmest heltrøndersk

29-åringen dømmer for Trygg/Lade. Med seg på cupfinalen har hun Line Cathrine Nymoen fra Kolstad Fotball og Malin Øiseth som assistentdommere. Marit Folstad fra Buvik IL er fjerdedommer.