Fotball

- Hva kunne jeg gjort annerledes?

<p><strong>BRANN STADION (<a href="http://www.bt.no">bt.no</a>):</strong> Rodolph Austin fortviler fortsatt etter det røde kortet.</p>

ÅLESUND 20120520.Eliteserien 2012. Branns Rodolph Austin (t.v.) får rødt kort under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Kim Bøyum

Rodolph Austin ble sendt av banen mot Aalesund søndag etter å ha fått sitt andre gule kort i det 69. minutt. Etter kampen gikk han rett forbi den ventende pressen uten å ville si et ord. Da Brann hadde gjort unna restitusjonsøkten på Nymark mandag ettermiddag, var han fremdeles ikke særlig blid, men gikk med på å stille til intervju.

— Jeg var ikke i rett humør til å snakke med pressen i går. Jeg ønsket ikke å si noe feil, og ville holde mine tanker for meg selv , sier Austin til bt.no.

Han skjønner fremdeles ikke hvordan han kunne ende opp med å bli utvist etter de to situasjonene.

- Forskjellsbehandling

— Hva kunne jeg ha gjort annerledes? Jeg skjønner ikke at jeg kunne ha gjort noe annerledes, svarer Austin på spørsmål om han selv må ta noe skyld for å ha pådratt seg utvisningen.

- Ble du overrasket da du så dommeren trekke opp det røde kortet?

- Jeg ble overrasket på begge de to kortene. I den første situasjonen var vi to spillere i duell og jeg var på ballen. I den andre situasjonen skjønner jeg heller ikke at det ble gult kort. Det er alt jeg vil si om dette , sukker Austin.

I går fortalte Brann-trener Rune Skarsfjord at Austin følte at dommerne i eliteserien er ute etter ham.

— Rudy føler det er forskjellsbehandling, og det tenderer til det, sa Skarsfjord til BT da.

- Ingen agenda mot Austin

Dommersjef i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, mener Brann heller bør prøve å gjøre noe med Austins spillestil. Mannen fra Jamaica har fått fem gule kort denne sesongen, om man tar med de to som ble et rødt.

- Vi er veldig opptatte av ikke å være forutinntatte. Selvsagt forbereder vi dommerne på lagene de skal dømme og spillestilen deres, men jeg kan garantere at ingen har en agenda mot Austin , sier Pedersen til bt.no.

— Jeg har ikke fått sett så nøye på Austins kort mot Aalesund, og ikke fått lest rapporten, men når man har fått fem gule, er det kanskje et tegn på at man er for tøff. Da tror jeg heller at klubben og Austin må se på hans spillestil, sier Pedersen.

Les også

 1. Dommersjefen ber Austin se på egen spillestil

 2. Frustrert over å bli benket

 3. En mann på 17 år

 4. Skarsfjord angrer ikke på laguttaket

 5. Utskjelte Post ble helten mot Brann

 6. Doddo: - Hvorfor endret han på vinnerlaget?

 7. Rekdal: - Et stund til vi er blodigler igjen

 8. Skarsfjord: - Rett og slett helt dødt

 9. Taus Austin marsjerte forbi pressen

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien