Molde rystet av østerriksk bunnlag: – Uvirkelig

(Molde – Wolfsberger 0–1) Molde fikk det ikke til å stemme foran mål hjemme mot Wolfsberger i Europa Conference League.

– Det føles litt uvirkelig med tanke på hvor mange sjanser vi skaper og hvor lite vi slipper til, sier Martin Linnes på VGTVs sending.

Etter å ha vunnet sine hjemmekamper mot både Elfsborg og Kisvarda i andre og tredje runde av kvalifiseringen til Europa Conference League, ble det langt tyngre i det siste hinderet før gruppespillet.

I den første av to playoffkamper var det østerrikske Wolfsberger, som ligger nest sist i hjemlig liga, som gikk seirende ut av oppgjøret med 1–0 etter scoring av Thai Baribor. Dermed må Molde vinne med to i returoppgjøret neste torsdag dersom det skal bli Europa-spill denne sesongen.

– Det er en kamp hvor vi skaper nok til å vinne matchen. Vi gir dem det lille de har, og summen av det blir at det blir hakket for dårlig, sier Molde-trener Erling Moe på VGTVs sending.

For det sto ikke på sjansene for hjemmelaget torsdag kveld. I den første omgangen kunne det stått både 3–0 og 4–0 før gjestene scoret, og i den andre var det i en periode en kanonade av sjanser, hvor både David Fofana, Magnus Wolff Eikrem, Kristoffer Haugen og Martin Linnes var nære å score.

SJANSESLØSERI: En oppgitt David Fofana etter en av mange sjanser brent.

Alene med keeper satte Fofana ballen mellom bena på sisteskansen, men retningen var feil med noen centimeter og avslutningen gikk i stanget. Eikrem gikk på langskudd og var en énhåndsredning fra å sette ballen i nettet.

Mens Haugen umarkert inne i Wolfbergers 16-meter blåste ballen i nettveggen.

– Man ser jo hvor mye bedre vi er enn det laget her, så det er store sjanser til å snu det, sier Molde-spiller Eirik Haugan på sendingen.

På overtid av kampen fikk Linnes ballen i bena foran Wolfsbergers keeper og brant til, men skuddet gikk rett på sisteskansen.

Samtidig halte Wolfsberger ut tiden. Til stadig høyere pipekonsert falt den ene etter den andre Wolfsberger-spilleren ned på gresset etter dueller med Molde-spillerne. «Nå brukes alle triks i boka», kommenterte VGs Vegard Aulstad.

Molde-leiren lot sin frustrasjon skinne gjennom:

– De er smarte og lure, men det er vel ikke bestandig det er en 15–20 hodeskader i løpet av en kamp. Det er en del av gamet, så det får vi søke og håndtere på best mulig måte, sier Moe.

– De ligger nede og drøyer ti fordi vi skaper såpass mye. De må ta de pausene de kan, jeg synes dommer håndtere det dårlig, sier Haugan.

Returoppgjøret mellom de to spilles torsdag 25. august. Kampen kan du se på VG+ Sport.