Målscorer Mount: Kysset Chelsea-logoen på kaos-dag

(Norwich–Chelsea 1–3) Mason Mount har åpenbart ingen problemer med å holde fokus på fotball, når det ellers er fullstendig rør i Chelsea.

GLAD I KLUBBEN: Mason Mount er ekte Chelsea-gutt og har spilt i klubben siden han var tenåring. Torsdag kysset han klubblogoen etter at han satte inn 2–0-målet.
  • Camilla Vesteng, VG
  • Sebastian Melsom Johansen, VG

Det så ikke ut til at nyheten om at britiske myndigheter vil fryse eiendelene til Chelsea-eier Roman Abramovitsj preget Mount, da de noen timer etter nyheten gikk på banen mot Norwich. Den russiske oligarken vil ikke få lov til å gjøre transaksjoner med britiske personer og virksomheter.

– Det er mye som skjer. Vi er profesjonelle og vi må ha fokus på vår kamp. Vi må prøve og la fotballen snakke, og det gjorde vi i dag, sier Mount melder BBC.

Og Mount førte an mot bunnlaget. Etter bare tre minutter scoret Chalobah med hodet etter en perfekt slått corner av Mason Mount.

Ti minutter etter satte Mount selv ballen i mål, etter et oppspill fra Kai Havertz. Han satte ballen kontrollert og hardt oppe til venstre for keeper. Etter scoringen kysset han klubblogoen på drakten. Mount har vært i Chelsea siden han spilte på ungdomsakademiet til London-klubben.

Chelsea-manager Thomas Tuchel var opptatt av rett fokus før kampen.

– Jeg er fortsatt glad for å være her, sa Chelsea-manager Thomas Tuchel før avspark og la til at hverken han eller spillerne kunne la seg påvirke avsituasjonen etter at klubb-eier Abramovitsj ble rammet av sanksjoner.

PUTIN-VENN: Roman Abramovitsj (t.v.) og Russlands president Vladimir Putin sammen i Zürich i 2010, da det ble annonsert at Russland var tildelt fotball-VM i 2018.

De nye reglene som rammer Abramovitsj etter at Russland invaderte Ukraina får enorme konsekvenser for Chelsea, som er nummer tre i Premier League og styrer stødig mot en ny mulighet i Champions League neste sesong. Abramovitsj får også innreiseforbud i Storbritannia.

Klubben får ikke kjøpe nye spillere eller gi nye kontrakter, de får ikke selge nye billetter til kamp. Det er uvisst hva sponsorene gjør fremover. Draktsponsor «3» hadde sin logo på torsdagens kampdrakt, men det er fortsatt usikkert hva som skjer der, da de ønsker å suspendere avtalen. Nike er utstyrssponsor for klubben.

Abramovitsj skal desperat forsøke og selge klubben, men han får ikke tjene penger på salget.

Les VGs kommentator Leif Welhaven: Ikke fryktelig synd på Chelsea.

Her er sanksjonene mot Chelsea på grunn av oligark-eier Abramovitsj:

Mount spilte en meget sterk kamp. Men etter sidebytte meldte Norwich seg på mer og mer. Finske Temuu Pukki jobbet som alltid mye og han kom til flere muligheter. Men det var fra straffemerket han skulle sette ballen i mål. Chalobah stoppet et innlegg med ballen. Etter VAR-sjekk og dommeren selv hadde tatt en titt ble det dømt straffe.

Det var aldri noen tvil om handsen. Pukki satte ballen sikkert i mål bak Mendy.

MÅL: Mason Mount jubler for scoring.

Men i det 90. minutt punkterte Kai Havertz kampen, da han satte ballen sikkert i mål etter en fin pasning fra innbytter Kanté.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk