Fotball

VIF-supportere møtt av piggtråd: Glimt legger seg flate

BODØ (VG) Bodø/Glimt har satt opp piggtrådgjerder på borteseksjonen. Det reagerer både Vålerenga-fansen og Norges Fotballforbund på. Nå beklager Bodø/Glimt.

FLERE REAGERER: Slik så borteseksjonen på Aspmyra ut foran møtet med Vålerenga mandag kveld.
 • Joachim Baardsen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Bortsett fra at det er en utrolig ukoselig greie, er det en etterlevning fra den tiden man behandlet supportere som kriminelle og apekatter. Dette har til og med UEFA gått bort ifra, og da skulle man tro at Bodø/Glimt også hadde gjort det, sa Vålerenga-supporter og Klanen-talsmannen Erling Rostvåg til VG før kampen som endte med stortap for Vålerenga.

Rune Haugseth var delegat til stede i Bodø på jobb for Norges Fotballforbund. Han var forbauset over synet, som mange andre.

– Piggtråden er på baksiden av supporterfeltet, og mellom Vålerenga-supporterne og de andre supporterne, sier Haugseth.

Mandag formiddag sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, at klubben kommer til å ta kritikken til etterretning og legger seg flate. Han forklarer at piggtråden har blitt satt opp som ekstratiltak inn mot Europa-kampene.

– Den har også vært der igjennom høsten, men dette er første gang vi får kritikk for det. Den tar vi selvsagt til oss. Jeg har forståelse for at kritikken kommer. Bortesupporterne skal føle seg velkommen på Aspmyra, sier Thomassen til VG.

Han lover på langt nær at piggtråden er borte til når Viking-supporterne kommer på besøk 21. april.

– Om man ikke kan bruke piggtråd, så vil vi ta det bort. Vi skal selvsagt tilpasse oss, sier Thomassen, som legger til at han ennå ikke har snakket direkte med NFF om saken.

SLIK DE VANLIGVIS ER: Hjemme på Intility Arena er det ingen piggtrådgjerder for Vålerenga-supporterne.

NFF har mottatt flere meldinger om piggtråden. Konkurranseansvarlig Nils Fisketjønn fremstår overrasket over Glimt-grepet og ikke som en tilhenger av det.

– Piggtråd og piggtrådgjerder hører historien til, sier Fisketjønn.

Han opplyser at NFFs hovedfokus var å forsikre seg om at VIF-supporterne hadde frie rømningsveier ved en eventuell nødssituasjon.

– Etter det jeg forstår, hindrer det ikke rømning ut på banen. Det er veldig viktig, sier NFF-lederen.

Klanen reagerer med skuffelse.

– Som gruppe har mennesker en tendens til å oppføre seg i tråd med de forventningene som er til dem. Å signalisere til alle som kommer på kamp at de er farlige og vanskelige, legger bare forholdene til rette for dem som er faktisk kan være interessert i å lage bråk, sier Rostvåg.

Bildet til venstre i denne tweeten viser Rosenborg-supportere på Aspmyra for to uker siden:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5